""
""

Doktor Đukanović ne priznaje Đokićevu ostavku: Pet velikih trenera hoće da dođu, ali svi žele Vladu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.10.15. | 08:30

"Rekao je da se pokajao što je pustio da Ljubičić ode. Ne postoji igrač za koga nema zamene. Neka Đokić pokaže koga hoće i mi ćemo ga dovesti", poručio prvi čovek Metalca

U Valjevu nema mira posle odluke prvog trenera Vladimira Đokića da podnese ostavku na mesto šefa struke Metalca. Talentovani i trofejni stručnjak ovu nepopularnu odluku doneo je posle ubedljivog poraza od Igokee (56:74) u četvrtom kolu Jadranske lige. Ali, prvi čovek kluba sa Kolubare, doktor Boško Đukanović ne želi ni da čuje za ostavku mladog košarkaškog stručnjaka. Ipak, malo ga je „nagrdio“.
"Iznenađen sam što nam je Đokić dao otkaz u najtežem momentu, kada se utakmice igraju na svaka dva dana. Zameram mu na tome, jer nije nagovestio odlazak kako bismo mogli adekvatno da reagujemo. Ovako nas je doveo pred svršen čin. To je neprofesionalno, jer je on zajedno sa nama tvorac najvećeg uspeha Metalca. Taj njegov gest nije fer prema nama", poručio je Đukanović u razgovoru za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Ali, svetski priznati kardiohirurg ne želi Đokiću da uzima za zlo potez koji je napravio, već poručuje:
"On je samokritičan, dao je otkaz jer je pravio tim i kako kaže napravio je greške. No, stav uprave je da su i veći treneri od njega grešili još više. Ali, Đokić je moralan čovek i greške je shvatio suviše emotivno. Mi mu to ne uzimamo za zlo, liga je duga, greške mogu da se isprave brzo i efikasno. Metalac i Valjevo stoje čvrsto uz Đokića i žele da se on vrati na kormilo", ističe doktor Đukanović i dodaje:
"Pet velikih srpskih trenera mi je reklo da bi došlo u Metalac, ali uprava i navijači žele Đokića. No, nećemo da ga molimo jer to prevazilazi naše dostojanstvo. Rekao je da se pokajao što je pustio da Ljubičić ode. Ne postoji igrač za koga nema zamene. Neka Đokić pokaže koga hoće i mi ćemo ga dovesti".

Svoju pomoć ponudio je i nekadašnji NBA igrač Darko Miličić, inače veliki prijatelj prvog čoveka Metalca.
"Košarku definitivno više neću igrati, i kao igrač ne mogu da pomognem Metalcu. Ali na svaki drugi način hoću. Verujem da će doktor Đukanović rešiti i ovaj problem", poručio je nekadašnji drugi pik na NBA draftu.

Metalac danas gostuje u Nikšiću, gde će igrati protiv Sutjeske (19.00), a ekipu će u međuvremenu Vladimir Mišković, inače trener juniorskog pogona kluba. 

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladimir ĐokićSrbijaMetalac ValjevoJadranska ligaBoško Đukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara