Hajmo redom...
Hajmo redom...

Domino efekat Kalinić, Zaza, Gameiro: Različit kvalitet, ista cena - 18.000.000 + 2.000.000

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.07.18. | 20:26

I svi zadovoljni

Kevin Gameiro, Simone Zaza i Nikola Kalinić.  I ne, nismo ih poređali po kvalitetu, mada da jesmo verovatno bi red bio isti. Međutim, fudbalsko tržište je takvo da sva trojica imaju istu cenu: 2.000.000 za pozajmicu, plus još 18.000.000 evra za obavezan otkup ugovora. Trampiće se Atletiko, Valensija i Milan.

Gameiro – po našem skromnom mišljenju najbolji od trojice napadača – ide u Valensiju, jer u Atletiku ni ove sezone ne bi imao minute pored Dijega Koste i Antoana Grizmana. Slepi miševi dobijaju odličnog napadača i time slobodu da Simonea Zazu pošalju u Milan, koji je prošle sezone dobio samo 18 ligaških golova od trojice napadača: Andrea Silve, Patrika Kutrone i već pomenutog Kalinića. Jasno je dakle da im je bilo potrebno osveženje u špicu.

Izabrane vesti

Atletiko tako ostaje bez rezervnog napadača, u kadar uleće Kalinić i pokreće doini efekat. Ni da sanja o mestu u startnih 11 u najbitnijim mečevima, ali dovoljno dobar da zakrpi u manje važnim utakmicama. Pritom, tip igrača kakve Dijego Simeone voli: borben, ne zanemaruje defanzivne zadatke.

Posao je navodno zaključen. Kaliniću plata od 3.000.000 evra godišnje. Ne može da bude nezadovoljan. Sad sledi selidba Gameira na Mestalju, pa Zaze u Milan. On je na sastanku u Rimu prihvatio platu od 2.500.000 evra po sezoni.

Suštinski, svi na nuli. I svi zadovoljni.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Simone ZazaNikola KalinićKevin Gameiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara