"Mance"
"Mance"

Došao je tiho i otišao u legendu - Dragan Mance (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.09.14. | 12:17

Danas se navršava 29 godina od tragične saobraćajne nesreće napadača Partizana

ManceNa današnji dan, pre tačno 29 godina, talentovani napadač Partizana Dragan Mance završio je svoj život u 23. godini. Sećanje na njega ne bledi ni danas, naprotiv, svake godine legenda se širi i na mlađe generacije navijača, koje se nisu ni rodile kada je ovaj momak stradao u saobraćajnoj nesreći  žurivši na trening.

Dragan Mance je rođen 26. septembra 1962. godine u Beogradu. Fudbal je počeo da igra u Galenici (sadašnji FK Zemun) od petlića. Svojom ogromnom voljom, zalaganjem i posebno osećajem za gol, brzo je prelazio iz selekcije u selekciju, tako da je već sa nepunih 17 godina postao prvotimac tadašnjeg zemunskog drugoligaša. Nošen snagom svog talenta i ljubavlju prema crno-beloj boji, 15. septembra 1980. prelazi u Partizan.

Izabrane vesti

Za Partizan je odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola. Igrao je četiri puta za A, sedam puta za mladu i dva puta za Olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije.

Živeo je u Zemunu sa ocem Ferdinandom (pokojni), majkom Dušankom i mlađim bratom Goranom (i danas radi u Partizanu). Bio je neoženjen. Septembar je bio mesec kada se Dragan rodio, prešao u Partizan i nažalost, mesec kada je okončao svoj mladi život. Poslednji gol u dresu Partizana je postigao u prvenstvenom meču Partizan – Budućnost 2:1 odigranom na stadionu JNA, 1. septembra, samo tri dana pre svoje smrti. Gol je postigao iz penala u osmom minutu igre.

Danas je održan dvadesetdevetogodišnji pomen, kome su prisustvovali, uz užu porodicu, njegovi nekadašnji drugovi, navijači i ljudi iz Partizana.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dragan ManceFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara