""
""

Došla voda do grla, ne pomažu Mesi, Aguero, Di Marija… Argentina zove upomoć najjače oružje!

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.17. | 16:19

Nemaju više pravo na grešku

Đavo je odneo šalu, dogorelo je do noktiju. Argentina strepi od neigranja na Mondijalu.

Izabrane vesti

Turbulentne južnoameričke kvalifikacije za Mondijal bi mogle da finalistu poslednjeg Svetskog prvenstva ostave bez plasmana u Rusiju. A samo zamišljamo kakav šok i razočarenje bi to bio za fudbalom zaluđeni narod u Argentini… Ni političari kojima je sve dozvoljeno, u ovom slučaju ne bi spavali mirno.

Dva kola pre kraja kvalifikacija, Argentina je na petom mestu koje vodi u baraž protiv Novog Zelanda. Čteiri prvoplasirana idu direktno u Rusiju, a prvo mesto je već overio Brazil. Argentinci imaju isti broj bodova kao Peru na četvrtom mestu, trećeplasirana Kolumvija ima tri, a drugopalsirani urugvaj četiri boda više. Urugvajci imaju najlakši raspored i oni skoro sigurno idu dalje, a verovatno i Kolumbija ako dobije Paragvaj kod kuće. Čile je na šestom mestu sa samo bodom manje o Argentine i Perua.

Ostaje to četvrto mesto i peto koje vodi u baraž. Argentinci su pretposlednjem kolu u direktnom okršaju 6. oktobra dočekuje Peru. To je za Gaučose meč biti ili ne biti! Jer u poslednjoj rundi gostuju Ekvadoru gde nikome nije prijateno.

Zato su Argentinci posegnuli za vanrednim merama i koriste sve resurse koje imaju na raspolagamnuju. Do sada im nisu pomoigli asovi poput Mesija, Aguera, Iguain, Di Marije, Dibale... Nadaju se da će im pomoći 12. igrač.

Meč protiv Perua je premešten na kultni stadion Bombonjeru! Mitski stadion Boke Juniors je poznat kao jedno od najtežih mesta za igranje na svetu i Argentinci se nadaju da će im pomoći protiv Perua. Do sada je reprezentacija uglavnom igrala na Bokinom rivalskom stadionu - Monumentalu. Ali dom fudbalera River Plejta se nije pokazao baš kao 12. igrač. Od četiri kvalifikaciona meča na Monumentalu, Argentina je dobila samo jedan!

Novi selektor Horhe Sampaoli je insitirao da se domaćinstvo premesti na Bombonjeru kako bi ekipa imala veću podršku jer su tribine bliže terenu, stadion je akustičniji i uglavnom je na njemu bolja atmosfera nego na Monumentalu.

Peruanci su svesni šta ih čeka na kultnom stadionu u Buenos Ajresu i već su zatražili od FIFA da se Argentincima ne dozvoli domaćinstvo na Bombonjeri jer strahuju za bezbednost. Ali teško da će im taj zahtev proći bez valjanih dokaza…

Ako navijači Boke odluče da svim srcem pomognu reprezentaciji, onda nas čeka spektakularan ambijent i 90 minuta fudbalskog pakla na Bombonjeri. Mesi i družina bi mogli da dobiju vetar u leđa kakav odavno nisu imali. Ko preživi, pričaće…

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Argentinemeđunarodni fudbalkvalifikacije za Mundijal 2018Južna AmerikaBombonjeraArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara