""
""

Ristović: Radonjić zna kakav mu profil igrača treba, od njega sve zavisi!

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.12.13. | 13:28

"Ako on smatra da se Tadija Dragićević, ili bilo ko drugi uklapa u projekat koji Zvezda pravi, onda ćemo učiniti sve da tog igrača dovedemo u klub", rekao je za MOZZART Sport Davor Ristović

Crvena zvezda ovih dana baš nema sreće. Posle više nego tesnog poraza od Makabija u prepunom Pioniru, povreda Zvezdinog bisera Luke Mitrovića šokirala je sve navijače i kompletan stručni štab, zbog čega je tim pred put u Atinu znatno oslabljen. Možda i odlučujuću utakmicu crveno-belih u Evroligi mogao bi da propusti i Raško Katić, koji se povredio baš u meču sa Ponosom Izraela. Sve to, ali i činjenica da je tim sa Malog Kalemegdana ostao sa Ivanom Radenovićem i Bobanom Marjanovićem kao jedinim iskusnim visokim igračima primorala je upravu da krene u potragu za pojačanjem koje bi doprinelo jačanju rostera. 

A o imenima se još uvek samo spekuliše. Trener Radonjić je najavio da će klub tražiti domaćeg igrača, što je MOZZART Sportu potvrdio i direktor Crvene zvezde, Davor Ristović.
"U suštini prva opcija nam je domaći igrač. Jer, već imamo četiri stranca u timu (Šilb, Dženkins, Nelson, Blažič prim. aut.), a mi ćemo tražiti nekog ko bi klubu mogao pomoći do kraja sezone", rekao je Ristović, a zatim nastavio:
"Lukina povreda nas je sve iznenadila i za sada samo posmatramo tržište kako bismo pronašli adekvatnu zamenu. Nećemo žuriti, jer imamo nešto lakši raspored u narednom periodu i moći ćemo da iznesemo utakmice sa postojećim igračkim kadrom".

Izabrane vesti

Zvezda u svom pogonu ima Marka Tejića i Nikolu Rebića, koji su svakako na Radonjićevom radaru.
"Imamo dva vrlo mlada, talentovana košarkaša, koji će sigurno dati sve od sebe da se izbore za minutažu i dokažu da mogu da odmene svog druga", dodao je Ristović.

Ipak, s obzirom na neiskustvo dvojice mladih igrača, a i evropske utakmice koje definitivno čekaju crveno-bele, uprava će potražiti i neko iskusnije rešenje.
"Još uvek nismo razgovarali o konkretnim imenima, jer se sve jako brzo izdešavalo. Ispratićemo stanje na tržištu i potrudićemo se da ispunimo trenerove želje, jer od njega sve zavisi".

Čaršijom se pronela priča da bi bivši kapiten Tadija Dragićević mogao ponovo da obuče dres Crvene zvezde.
"Kao što sam rekao, sve zavisi od trenera. On sigurno zna kakav mu profil igrača treba i ako on smatra da se Dragićević, ili bilo ko drugi uklapa u projekat koji Zvezda pravi, onda ćemo učiniti sve da tog igrača dovedemo u klub", zaključio je Ristović.

Dragićević je polovinom oktobra potpisao dvomesečni ugovor sa Anadolu Efesom nakon povrede Kerema Gonluma, uz mogućnost produžetka saradnje. U Evroligi je odigrao svih sedam utakmica i na parketu je provodio prosečno skoro 16 minuta. Za to vreme beležio je 5.4 poena i 2.4 skoka.

Stanje Raška Katića još uvek je prilično pod znakom pitanja. Iskusni centar je počeo da radi u teretani, a ako lekari budu dozvolili, počeće sa treninzima koliko već u utorak uveče. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDavor RistovićJadranska ligaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara