""
""

DRHTAĆE EVROLIGAŠI VIŠE NEGO IKAD: Delije i Grobari spremaju nezapamćeni pakao! (ANKETA i VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.13. | 16:10

Kombank arena će imati čast da otvori novu sezonu u najjačem evropskom klupskom takmičenju što se Beograda tiče, ali će dvorana Pionir mahom biti mesto gde će rivali biti dočekivani

Nijedan evropski klub nema ono što imaju beogradski ljuti rivali - Partizan i Crvena zvezda, a to je dvorana Pionir! Mesto na kojem su padali najveći evropski klubovi poznato je po neverovatnoj, ludoj i paklenoj atmosferi, zbog koje su svi pokušavali da izbegnu dolazak u prestonice male zemlje na brdovitom Balkanu. Jer u takvom ambijentu padali su i najjači. To najbolje znaju timovi poput Real Madrida, Barselone, CSKA, Panatinaikosa, Lijetuvos Ritasa i još mnogi drugi... Svi su poklekli u grotlu najluđe dvorane na svetu! Ali bez obzira na sve, protivnički košarkaši odlazili su svojim domovima prepuni utisaka i uvek s velikim oduševljenjem govorili o utiscima, kakav god rezultat bio.

Izabrane vesti

Pre svega zahvaljujući utakmicama Partizana u Evroligi, ali i Crvene zvezde u Evrokupu tokom godina, Pionir je postao žarište, mesto na kojem su odigrani mnogi spektakularni mečevi, a evropski mediji s nevericom su pisali o jedinstvenom ugođaju u dvorani od 8.150 mesta. Španski, grčki, italijanski, ruski, turski novinari... Nema onih koji nisu posvetili bar jedan tekst beogradskom hramu košarke. 

Ove sezone svi ljubitelji ove sjajne igre pod obručima imaće priliku da minimum deset nedelja prate velike spektakle iz Beograda, a sigurni smo da će Evropa ove sezone drhtati više nego ikad! Jer po prvi put ćemo imati priliku da crveno i crno-bele pratimo u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Ipak, neće Pionir imati tu čast da otvori evroligašku sezonu, već Kombank arena, najveća košarkaška dvorana u regionu i mesto koje drži rekord po posećenosti - zvanično 22.567 Grobara posmatralo je meč Partizana i Panatinaikosa tog 5. marta 2009. godine u TOP 16 fazi. 

Sada će navijači Crvene zvezde imati priliku da prikažu svoj klub u najlepšem mogućem svetlu i možda čak pokušaju da obore rekord ljutog rivala. U Arenu stiže ruska Lokomotiva, koja ima sjajan tim, ali armija Delija učiniće sve da svojim miljenicima pomogne da ostvari istorijski uspeh. Uz neverovatnu pesmu s tribina, huk "severa" i ogromnu podršku sve je moguće.

Zvezda će do kraja ove godine odigrati još jednu utakmicu u Areni - 13. decembra protiv Laboral Kuće, dok će susrete sa Panatinaikosom, Makabijem i Lijetuvos Ritasom igrati u Pioniru.

S druge strane, košarkaši Partizana sve svoje mečeve igraju u dvorani u ulici Čarlija Čaplina 39. Grobari su uvek tu atmosferu dovodili do tačke ključanja, a tako će sigurno biti i ovog puta. U goste dolaze ekipe poput Barselone, CSKA, Fenerbahčea, Nantera i Budiveljnika, a sigurno je da crno-beli navijači neće praviti razliku u kvalitetu protivnika, jer će sve pokušati da destabilizuju zaglušujućom bukom i sjajnim navijanjem, zbog čega je Beograd, pre svega i postao košarkaški brend u Evropi. Evropsku premijeru imaće protiv Nantera 25. oktobra.

Sve u svemu, čeka nas minimum deset fantastičnih utakmica, u kojima ćemo svi sigurno uživati... Neki će navijati za crveno-bele, neki za crno-bele, dok će ostatak glasne žice i živce pogubiti gledajući oba tima na delu. 

Evropo, spremi se, Delije i Grobari stižu!

(FOTO: Star Sport - Srđan Stevanović)


tagovi

FK Crvena zvezdadelijeEvroligagrobariKK Crvena zvezdaKK PartizanKombank ArenaFK PartizanPionirSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara