Dru Bris piše istoriju!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.10.18. | 09:45

Legendarnom kvoterbeku Sejntsa treba 201 jarda da prestigne Pejtona Meninga i bude rekorder po broju bačenih jardi pasom. Nju Orleans favorit protiv Vašingtona u poslednjem meču petog vikenda NFL šampionata

Istorija će najverovatnije biti ispisana na Mercedes domu, u poslednjem meču petog vikenda NFL šampionata. U centru pažnje biće legendarni 39-godišnji kvoterbek Nju Orleansa Dru Bris, koji će protiv Vašingtona imati priliku da prestigne još jednog velikana Pejtona Meninga.

Naime, vođi napada Sejntsa je potrebna 201 jarda da postane rekorder po broju bačenih jardi pasom. Omaleni kvoterbek, koji sa timom i Luizijane ima osvojeni Superboul, trenutno je na trećem mestu sa 71.740 jardi, iza Meninga i Breta Favra, ali kako ove sezone baca Bris rekord sigurno pada.

Izabrane vesti

Posle neočekivanog poraza na startu sezone od Tampe, Nju Orleans je vezao tri pobede i opet je to ona ekipa koja je igrala fenomenalno prošle sezone i kojoj mnogi daju velike šanse da u februaru u Atlanti igra za titulu. Posle suspenzije kod domaćina se vratio raning bek Mark Ingram, koji će biti podrška prošlogodišnjem senzacionalnom rukiju Elvinu Kameri.

Uz odlično trčanje i „laku“ ruku Brisa, napad Sejntsa opet izgleda nezaustavljivo. Vašington je u novu sezonu ušao sa iskusnim kvoterbekom srpskog porekla Aleksom Smitom, koji je zamenio Kirka Kazinsa. Uz Smita, glavna napadačka sila je iskusni raning bek Ejdrijan Piterson, koji se prošle sezone nije proslavio u Nju Orleansu, pa je već posle nekoliko kola trejdovan u Arizonu. Red Skinsi su skromna ekipa, koja će teško da se odupre zahuktalom timu iz Luizijane.

Ova dva tima igrala su i prošle sezone u Nju Orleansu, i tada je domaćin slavio tek posle produžetka 34:31. Pre toga, ekipa iz prestonice je imala dva uzastopna trijumfa, a tri u poslednja četiri meča. Nju Orleans u proseku ove sezone daje skoro 35 poena. Vašington je primio samo 44 poena u tri meča, ali će sada odbrana Red skinsa da bude na najvećem izazovu u sezoni.

NFL – PETI VIKEND

Petak

Nju Ingland – Indijanapolis 38:24

Nedelja

Bafalo – Tenesi 13:12
Karolina – Njujork Džajants 33:31
Sinsinati – Majami 27:17
Klivlend – Baltimor 12:9 *
Detroit – Grin Bej 31:23
Kanzas – Džeksonvil 30:14
Njujork Džets – Denver 34:16
Pitsburg – Atlanta 41:17
Los Anđeles Čardžers – Ouklend 26:10
Filadelfija – Minesota 21:23
San Francisko – Arizona 18:28
Sijetl – Los Anđeles Rems 31:33

Ponedeljak

Hjuston – Dalas 19:16 *

Utorak

02.15: (1,40) Nju Orleans (14,00) Vašington (3,35) 

* Posle produžetka

AFC

NFC

Foto: Action Images


tagovi

Dru Bris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara