""
""

Druga runda je prelomna: Partizan za odbranu časti i naplatu računa, Zvezda želi brejk za mirniji san

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.06.16. | 11:20

Prelomni iz razloga što novi poraz Partizan vodi na ivicu ambisa, a Zvezdu na prag titule

Vremena za odmor nema, finale prvenstva Srbije nastavlja se velikom brzinom, a pred košarkašima Partizana i Crvene zvezde je možda i prelomni meč u seriji (21.00, TV Arenasport 1).

Izabrane vesti

Nakon što su deklasirani u prvom duelu crno-belima ne preostaje ništa drugo nego da okrenu list i pokušaju da odigraju potpuno drugačiji meč. A to će morati da učine bez pomoći Aleksandra Cvetkovića, koji je doživeo povredu zadnje lože još tokom utakmice u petak. Zbog toga vrlo verovatno neće biti u sastavu ni večeras, a postoji verovatnoća da ne zaigra i do kraja finalne serije! Cvetkovićev izostanak u ovom trenutku predstavlja ozbiljan udarac za planove trenera Aleksandra Džikića, jer će na mestu organizatora igre imati jedino vremešnog Džamara Vilsona. Uz nedovoljno iskusnog i korišćenog Petra Aranitovića koji bi eventualno mogao da uskoči i popuni prazan prostor. 

POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA OVAJ MEČ

Parni valjak se već posle prvog meča našao sateran u ćošak. Izmoren žestokim ritmom plej-ofa, jer je nedelju dana već odigrao četiri teđke utakmice, pa još uz skraćenu rotaciju igrači koji će biti na Džikićevom raspolaganju zaista će morati da pruže 200 odsto svojih mogućnosti kako bi se suprotstavili naštimovanoj Radonjićevoj ekipi. 
"Nema šta da mislimo da li možemo da se oporavimo od ovoga ili ne. Ako ne možemo da se oporavimo onda bolje da ne izlazimo na parket. Ne znam... Puna motivacija nam je potrebna, ovo je šamar od 30 razlike, da ne kažem nešto drugo. Moramo da se probudimo, da odigramo muški do kraja", rekao je Novica Veličković u petak. 

Igrači Crvene zvezde drugi meč finala dočekuju prepuni samopouzdanja i želje da seriju završe osvojenom titulom. Odbrana koja je bila na evroligaškom nivou zaključala je Partizanu sve kapije na putu do koša, a uz vanvremensku partiju Kvinsija Milera u prvom poluvremenu i izdanje Stefana Jovića i Marka Simonovića u drugom delu tim iz Humske 1 nije mogao da spreči najteži poraz u ligaškim večitim derbijima. 
"Čeka nas novi meč, jako težak za nas. Oni će zasigurno imati više energije pred svojim navijačima, a na nama je da se skupimo i odgovorimo na ovaj izazov. Očekujem njihovu reakciju, to su sportisti sa karakterom i zato moramo da budemo maksimalno spremni za ono što nas čeka", poručio je Marko Simonović.

Svesni su, ipak, crveno-beli da će identično izdanje teško moći da ponove u rasponu od samo dva dana, a činjenica da će se večerašnji okršaj igrati pred krcatim tribinama suparničkih navijača poziva na dodatni oprez. 
"Znamo da će u nedelju biti potpuno drugačiji ambijent i za to se spremamo. Bez obzira na razliku koja je bila smatram da nije merodavno. Verujem da će večeras sve biti mnogo drugačije. Ove godine nismo dobili Partizan  na njihovom terenu, zato moramo da pokušamo da prekinemo taj negativan skor i napravimo još jedan veliki korak ka odbrani titule", smatra Stefan Jović.

Zvezdi ne preostaje ništa drugo nego da pobednički recept iskopira i proba da upotrebi na identičan način u nedelju uveče. Granitna odbrana, kontrola protivnikovog ofanzivnog skoka, apsolutna izolacija Ede Murića, Vanje Marinkovića i Novice Veličkovića, raznovrsna napadačka rešenja samo su neki od detalja koji su rešili prvi meč. Što se Partizana tiče teško je očekivati da će ponoviti onako loše šutersko veče, sa svega dve pogođene trojke iz čak šesnaest pokušaja, ali i 17/41 za dva poena, što je i dovelo do teškog poraza.
"Prvi meč je iza nas i mi u odnosu na to izdanje moramo da pokažemo reakciju pred tribinama koje će biti pune naših navijača. Od starta moramo da igramo dosta agresivnije i sa više zalaganja pre svega u odbrani", ističe Čedomir Vitkovac.

Uspe li trener Džikić da razdrma svoje igrače i nađe način da produži efekat kvalitetne defanzivne igre iz prvih 15 minuta meča od petka, ali i „našpanuje“ svoje šutere - treba očekivati znatno drugačiji okršaj. Prelomni iz razloga što novi poraz Partizan vodi na ivicu ambisa, a Zvezdu na prag titule. 

Zato će i jedni i drugi grabiti svim snagama ka pobedi, jer ona donosi miran san. 

(FOTO: MN Press, Star Sport)


tagovi

Stefan JovićSrbijaFK PartizanNovica VeličkovićMarko SimonovićJadranska ligafinale SuperligeEvropaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaČedomir VitkovacAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara