"Evropa nije za svakoga"
"Evropa nije za svakoga"

Drugi najvredniji transfer u istoriji Kine, a Pevci opet u gubitku – Paulinjo na Dalekom istoku

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.15. | 16:35

Guangdžou Evergrande za 26-godišnjeg Brazilca izdvojio 14.000.000 evra

Evropa nije za svakogaEvropljani su bili spremni da se na krv potuku za njegov potpis. Ali kada je konačno došao dan da se Paulinjo oproba na Starom kontinentu videli smo samo – razočaranje. Uprava Totenhema morala je to da prihvati. Posle dve ne baš preterano uspešne sezone na Vajt Hart Lejnu 26-godišnji Brazilac je otišao u Guangdžou Evergrande i ostavio rupu u klupskoj kasi.

Transfer na Daleki istok je naime vredan 14.000.000 evra, što je drugi najvredniji posao u ne posebno dugoj, ali sve zanimljivijoj istoriji kineskog klupskog fudbala. Skuplji je bio samo januarski dolazak Rikarda Gularta iz Kruzeira u prebogati Guangdžou (15.000.000), dok je Šangaj Šenhua prema poslednjim informacijama za Dembu Baa izdvojio pola miliona manje no Evegrande za Paulinja, odnosno 13.500.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

Na Vajt Hart Lejnu ipak sigurno nisu posebno impresionirani, pošto su Paulinja leta 2013. u London doveli za čak 20.000.000 evra. Nisu se usrećili. Prošle sezone nekadašnji vezista Korintijansa stoga je odigrao samo 489 ligaških minuta za Pevce, pošto su ga iz tima istisnuli Rajan Mejson i Nabil Bentaleb. Iz Kine se retki vraćaju na veliku scenu. Ali sigurno je da će Paulinjo finansijski dobro proći, iako detalji četvorogodišnjeg ugovora sa Evergrandeom još nisu poznati. Na Dalekom istoku će obnoviti saradnju sa bivšim selektorom Brazila Luizom Felipeom Skolarijem, koji je ranije ovog meseca potpisao ugovor na dve i po sezone. Tu su i pomenuti Gulart, kao i još dvojica zemljaka Elkeson i Alan.

Guvangdžou je trenutno treći na tabeli kineskog prvensta, dva boda iza vodećeg Peking Guana, a cilj je osvajanje pete uzastopne titule prvaka Kine čime bi bio postavljen nacionalni rekord.

Podsetimo inače da je pre samo dve nedelje oboren i kineski rekord kada je u pitanju najskuplji transfer igrača u okviru same lige. Sun Ke je dres Điangsua zamenio opremom Tijanđin Tede za sumu od 9.300.000 evra.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaprelazni rok 2015Paulinjomeđunarodni fudbalKinaGvangžuEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara