""
""

Drugi život Luke Tonija: Kopačke se zumenjene cipelama, a dres utegnutim odelom

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.06.16. | 17:16

Nova uloga sada već bivšeg golgetera na Bentegodiju

Luka Toni ne može bez fudbala, pa je praktično pravo iz kopački ušao u cipele i odelo, postavši funkcioner Verene, u kojoj je i završio fudbalsku karijeru na kraju prošle sezone.

Izabrane vesti

Njegova uloga i zadatak na novom polsu biće koordinacija imeđu prvog tima i omladinskog pogona.
"Moram da učim, da se upoznam sa novim svetom. Blizak sam sa Fuskom (sportski direktor), a postaću blizak i sa Pekijom (trener prvog tima) koga sam poznavao kao rivala na terenu. On ima mnogo entuzijazma i radujem se što ću biti u prilici da ga vidim na delu. Trudiću se da pojačam konekciju između prvog tima i omladinskog pogona, jer su mladi budućnost i moramo im pomoći da pravilno odrastaju", rekao je Luka Toni.

Klub ima ambiciju da se odmah vrati u Seriju A, ali to neće biti nimalo lako
"Moramo da budemo konkurentni, navijači to zaslužuju. Postoje godine u kojima mnoge stvari krenu naopako i padnete u niži rang, ali morate da pronađete način brzo da se dignete i vratite odmah nazad".

Jedna od želja klupskih čelika jeste da ostane Đampaolo Pacini, ali je njegov ugovor prevelik za drugoligaški rang.
"Nadam se da ostaje sa nama, on će odlučiti. Igrač mora da bude motivisan, jer Serija B nije isto što i Serija A. On ima veliki ugovor i moraće da bude spreman na određenu žrtvu, ali bi mogao da bude veliki hit sledeće sezone", rekao je Toni.

(FOTO: Action images)


tagovi

VeronaSerija BSerija ALuka ToniItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara