Dudek skida kožu Garbarniji

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.19. | 09:52

Rođeni brat nekadašnjeg golmana Liverpula vodi Katovice u sigurnu luku

Donedavno direktni konkurenti za opstanak ukrštaju koplja u poslednjem meču 31. kola Druge lige Poljske. Garbarnija je praktično, ne i teorijski, ispala, dok se Katovice nalaze u komotnijoj situaciji, jer zavise isključivo od sebe. Mada, neće im biti lako u samom finišu sezone, jer se ni Vigriju, Bitoviji i Stomilu ne ide u niži rang.

Neslavan završetak sezone Garbarnije, popularnih Kožara, prilično je izvestan, pošto već posle današnjeg susreta sa Katovicama može i zvanično da se vrati u treći ešalon poljskog fudbala, odakle je proteklog leta pobegao posle pune 44 godine. Inače, klub iz Krakova jedan je od prvih šampiona Ekstraklase, doduše bilo je to davne 1931. godine, kada su glavni protagonisti titule bili upravo momci iz Katovica Rajzner i Pazurek. Negde do Drugog svetskog rata Kožari su bili važan faktor u zemlji Nikole Kopernika, Frederika Šopena i Marije Kiri, a potom su tavorili po nižim divizijama. Prošlogodišnja promocija probudila je nadu da Garbarnija ponovo može da se bori sa najboljima u državi, ali samo pet pobeda i svega 19 postignutih golova na 30 odigranih utakmica pokazali su da još nije vreme za to. Između ostalog, jedan od tih trijumfa ostvaren je u Katovicama, taman posle postavljanja Darijuša Dudeka na mesto šefa struke žuto-crnih.

Izabrane vesti

Rođeni brat legendarnog golmana Liverpula Jiržija Dudeka, uspeo je posle početnog talasa razočaravajućih partija da probudi ekipu i u finišu sezone veže seriju mečeva bez poraza, koja i dalje traje. Katovice su neporažene na sedam proteklih duela, ali su za to vreme četiri puta remizirale. Sigurna zona udaljena im je tri boda, a mesto koje vodi u baraž za opstanak dva.

POLJSKA 2 - 31. KOLO

Ponedeljak
17.00: (5,40) Garbarnija (3,70) Katovice (1,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Poljska 2sportsko klađenjeGKS Katovice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara