"Roberto Karlos"
"Roberto Karlos"

Dunga, čuvaj se: Roberto Karlos sanja klupu Brazila!

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.04.15. | 14:42

„Znam da je preda mnom još mnogo velikih stvari koje moram da uradim, tako da ne mogu da pretpostavim kada će se to desiti“, poručio je legendarni levi bek Reala i brazilske reprezentacije

Roberto Karlos

Hoće li se legenda vratiti u brazilsku reprezentaciju? Roberto Karlos, koji sa klupe predvodi turski Sivas, u izjavi za Folja de Sao Paulo poručio je da mu je glavni cilj u trenerskoj karijeri da jednog dana preuzme kormilo Karioka! Takođe, kao razlog što Brazil u ovom trenutku nema nijednog stručnjaka koji spada u sam svetski trenerski krem nekadašnji bek Real Madrida naveo je činjenicu da je brazilski fudbal prilično zatvoren za trenere koji dolaze iz inostranstva.

Izabrane vesti

Čovek koji je bezmalo deceniju i po igrao za brazilsku reprezentaciju u jednom od najtrofejnijih razdoblja Karioka sada bi voleo da se pridruži nacionalnom timu u novoj ulozi.
„Cilj mi je da jednog dana preuzmem reprezentaciju. Znam da je preda mnom još mnogo velikih stvari koje moram da uradim, tako da ne mogu da pretpostavim kada će se to desiti. Idem dan po dan. U vreme dok sam ja igrao u reprezentaciji nije bilo ružnih stvari. To je bilo divnih 14 godina iz nekoliko razloga – osvojili smo Kup Amerike, Kup konfederacija i Svetsko prvenstvo. Imam ogromnu želju da se vratim u nacionalni tim“, istakao je legendarni bek Karioka.

On je prokomentarisao i činjenicu da Brazilci tokom poslednjih nekoliko godina nije imao trenere koji su svetski priznati i uspešni u Evropi. Prema njegovom mišljenju, problem je u njihovom dvorištu.
„U Brazilu bismo morali da otvorimo vrata strancima koji bi radili kao glavni treneri. Imali smo velike stručnjake tokom istorije. Oni su mogli da rade u svetskim fudbalskim centrima, ali da bi se to dogodilo i stranci moraju da vide da su dobrodošli u našoj zemlji. To je jedino rešenje“, objasnio je Karlos.

Međutim, s obzirom na to da Brazilcima zaista sjajno ide od kada ih je preuzeo Karlos Dunga i činjenicu da je Roberto Karlos tek započeo trenersku karijeru, rokada na klupi Karioka zasad nije ni na vidiku.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Roberto KarlosKarlos DungaJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara