""
""

Dušan Savić: Ako Zvezda izgubi - prvenstvo će biti rešeno

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.04.15. | 14:18

„Nije to utakmica u kojoj odlučuje kvalitet tima“, rekao legendarni centarfor

Legendarni golgeter Crvene zvezde Dušan Savić izjavio je danas da se nada kako će predstojeći 148. večiti derbi sa Partizanom proći u sportskoj atmosferi i da će pobediti crveno-beli.
"Prognoze u derbiju ne važe, nije to utakmica koju odlučuje kvalitet tima ili pozicija na tabeli. Derbi je inspiracija, pobedi onaj koji u tom momentu bude bolji ili koji više bude želeo pobedu. Naravno, želim da to bude Zvezda, to bi bilo dobro i za prvenstveno, jer bi finiš bio zanimljiviji. Ako Partizan pobedi prvenstvo će biti rešeno", rekao je Savić novinarima posle promocije knjige "Derbi, moj derbi - mnogo smo jači".

Promociju je obeležio incident čiji je vinovnik bio jedan od autora, Božo Koprivica, nakon kojeg je legendarni fudbaler crveno-belih Vladimir Petrović u znak protesta napustio salu.
Savić se prisetio i vremena kada je on bio akter večitog derbija.
"Kao dečak na Ubu sanjao sam da zaigram u derbiju. Možda i zato mi je najdraži prvi derbi kada smo pobedili sa 3:1, a ja bio strelac. Uživao sam u ambijentu derbija, bila su to neka drugačija vremena, a moram da priznam da mi je najteže bilo kada me je čuvao Blagoje Paunović", prisetio se Savić.

Izabrane vesti

Naredni, 148. derbi igra se sledećeg vikenda, a Partizan trenutno ima pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanEvropaDušan SavićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara