Gradski stadion u Šapcu
Gradski stadion u Šapcu

Dva lepa gola u Šapcu, odluka pada u Lučanima - Mačva promašila šansu u prvih 45 minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.04.18. | 17:50

U prvom polufinalnom meču Kupa Srbije 1:1

Sve opcije su otvorene posle prvog duela Mačve i Mladosti u polufinalu Kupa Srbije. Domaći su u Šapcu svoje šanse promašili u prvom poluvremenu, pa na revanš u Lučane putuju sa ne baš idealnim rezultatom - 1:1 na Gradskom stadionu što Mladost stavlja u ulogu blagog favorita pred utakmicu kod kuće.

Blagog, jer je današnji duel pokazao da su jedna preko puta druge ekipe ravnopravnog kvaliteta. Mačva je u prvom poluvremenu bila značajno bolji tim i morala je da na pauzu ode sa vođstvom. Možda je - najblaže rečeno - oštećena i za penal pri rezultatu 0:0, a posle toga je pogađala i prečku protivničkog gola, imala još par pretećih akcija.

Izabrane vesti

Na kraju je ipak pogodio samo Nikola Milinković kome su gosti ostali previše prostora da se namesti što je on umeo da iskoristi i strelom sa 20 metara matira ne baš sigurnog golmana Dragan Rosića. Morao je bolje da reaguje u toj situaciji. Jeste to bio snažan udarac, ali lopta mu je prošla ispod ruke.

Doduše, Rosić se iskupio u drugom poluvremenu kada je u situaciji jedan na jedan zaustavio jedini udarac Mačve u drugom poluvremenu. Sa druge strane, Mladost je bila znatno opasnija, posebno u prvih 20-ak minuta drugog poluvremena. Međutim, pokušaj Stefana Dimića ukrotio je Nenad Filipović, dok je Lazar Jovanović iz punog trkao tukao pored gola.

Neće im niko zameriti, jer su upravo njih dvojica još u 35. minutu izrežirali pogodak za Lučance. Bio je to sjajan dupli pas - dostojan mnogo jačih liga od naše - koji je Dimić mangupskim lobom preko Filipovića pretvorio u gol za 1:1.

Revanš se igra tek 9. maja.

Polufinale Kupa Srbije:

Mačva - Mladost 1:1 (1:1)
/Milinković 26 - Dimić 35/

18.30: (3,90) Čukarički (3,35) Partizan (1,90)

(FOTO: Star Sport, arhivska)


tagovi

Stefan DimićLazar JovanovićNikola Milinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara