""
""

Dva velikana po 4:1: Kakav tandem GG, kakav Kvinsi, pucaće sve u ponedeljak u Amsterdamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.10.16. | 22:38

Francuzi lako izašli na kraj sa Bugarima, Holanđani procvetali na za njih taličnom „De Kajpu“, Šveđani će teško bez Zlatana

Svi favoriti po planu. Da je neko omanuo večeras bio bi već u ozbiljnom zaostatku, ovako posle drugog kola u Gupi A imaju i Francuska i Holandija lepe izglede pred nastavak takmičenja i veliki derbi zakazan za ponedeljak kad Trikolori stižu u Amsterdam.

Dva velikana svetskog fudbala taj meč čekaju u dobrom raspoloženju, pošto su potvrdili razliku u klasi i tukli Bugare i Beloruse, da bi im se na vrhu tabele posle uvodnih 180 minuta pridružila Švedska, na jedvite jade izborenim bodovima u Luksemburgu.

Izabrane vesti

NOVO! NOVO! NOVO! Mozzartbet.com promenio dres!

Francuzi su na Sen Deniju, gde su pre tri meseca ostali bez titule prvaka Evrope, uspeli brzo da se oporave od lošeg starta mundijalskih kvalifikacija (remi u Belorusiji) i sigurnom igrom razoružaju Bugarsku, kojoj nije pomogao ni gol Mihaila Aleksandrova iz jedanaesterca u uvodu meča, posle prekršaja Bakarija Sanje.

Viceprvak Starog kontinenta brzo je zaplesao u prepoznatljivom ritmu i na krilima napadačkog tandema Atletiko Madrida Kevin Gameiro - Antoan Grizman osigurao bodove već do odlaska na pauzu. Prvi se vratio u startnih 11 državnog tima posle bezmalo pet godina i dao dva gola, drugi je potvrdio da je udarna igla tima, jer je na poslednjih deset mečeva zaslužan za isto toliko pogodaka (sedam dao, tri namestio).

Dok su Gameiro i Grizman utolili golgetersku glad uspeo je u listu strelaca da se upiše i Dimitri Paje, nehotično, jer posle njegovog centaršuta lopta nikog nije dotakla, pa je prevarila golmana Vladislava Stojanova i već tad - na 2:1 - moglo se pretpostaviti da Francuzima ostaju bodovi.

Ako je tandem GG (Grizman-Gameiro) blistao u Parizu onda je u Roterdamu centrlana figura meča bio Kvinsi Promes. Napadač Spartaka iz Mosvke postigao je dva gola u trijumfu nad Belorusijom (4:1), uz napomenu da su mu to bili prvi pogoci otkako nosi reprezentativni dres.

Ispostaviće se da je njihov tajming (15. i 31. minut) odlučujuće uticao da Lale procvetaju i pod vođstvom selektora Blinda upiše tek drugu pobedu u poslednjih pet kvalifikacionih mečeva. A čak 11 na isto toliko utakmica na „De Kajpu“ što samo pokazuje koliko im je stadion Fajenorda taličan i da bi na njemu možda trebalo češće da igraju.

Osim Promesovih (učestvovao u akciji za treći gol) duel Holandija - Belorusija pamtiće se po sjajnom pogotku napadača Totenhema Vinsena Jansena i povratku Martina Stekelenburga među stative državnog tima. Golman Evertona branio je prvi put posle četiri godine i tako na večnoj listi holandskih golmana sa najviše mečeva za reprezentaciju izbio na treće mesto (55), iza Edvina van der Sara (130) i Hans van Breukelena (73).

Najveću muku u mečevima drugog kola grupe A imali su Šveđani. Njihov život posle Zlatana Ibrahimovića definitivno nije lak, o čemu svedoči činjenica da su tek početkom drugog poluvremena uspeli da slome otpor Luksemburga, doduše u gostima - 1:0.

Ono što nisu uspeli napadači Džon Guideti i Markus Berg pošlo je za nogom defanzivcu Mikaelu Lustigu, koji se u 58. minutu najbolje snašao posle velike gužve u kaznenom prostoru domaćina i pogodio za tri boda svog tima.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL 2018. GODINE

Grupa A

Francuska - Bugarska 4:1 (3:1)
/Gameiro 23, 59 Paje 26, Grizman 38 - Aleksandrov 6 pen/

Holandija - Belorusija 4:1 (2:0)
/Promes 15, 31, Klasen 55, Jansen 64 - Rios 47/

Luksemburg - Švedska 0:1 (0:0)
/Lusting 58/

Tabela: Holandija 4, Francuska 4, Švedska 4, Bugarska 3, Belorusija 1, Luksemburg 0 bodova.

(FOTO: Action images)


tagovi

Švedskareprezentativni fudbalreprezentacija Švedskereprezentacija Luksemburgareprezentacija HolandijeFudbalska reprezentacija Francuskereprezentacija Bugarskereprezentacija Belorusijemeđunarodni fudbalkvalifikacije za Mundijal 2018HolandijaFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara