""
""

Dvolični Partizan: Drugo poluvreme previše za Konstantin, prvo za zaborav! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 21:08

Božo Đumić zaigrao prvi put od februara, povratak navijača u Pionir

Partizan se nije proslavio, ali je ubedljiv slavio protiv Konstantina sa 89:73 (21:15, 12:20, 26:14, 30:24) u trećem kolu B grupe Superlige. Igrali su momci Aleksandra Džikića jako loše u prvom poluvremenu, ali su zato u nastavku meča uspeli da se konsoliduju i dođu i do treće pobede u ligi.

Izabrane vesti

Kao da su neki drugi košarkaši izašli u drugom delu, rastrčali se i nadoknadili sve ono što su propustili prvom delu. Odbrana je bila jača, gosti su malo popustili i do kraja se stvorila možda i previše ubeddljiva razlika s obzirom na prikazano.

Tek su u drugom poluvremenu Džikićevi puleni uspeli a slome žilavog protivnika. Trojkama Vanje Marinkovića i Aleksandra Cvetkovića krenuo je Parni valjak ka napred, a posle su se stvari vratile u „normalu“. Partizan je svakako kvalitetniji tim i to se videlo u poslednjoj deonici kada su gosti pali fizički i nisu mogli da izdrće ritam Džikićevih momaka.

Veličković je sa dve trojke odigrao važnu ulogu na ovom duelu, možda i presudnu.

Od starta duela su crno-beli preuzeli inicijativu, insistirali su na presing kod izvođenja lopte što je dalo nekoliko izgubljenih lopti gostiju, ali je Partizan jako loše igrao u napadu. Organizacija igre nije bila na potrebnom nivou, Cvetković i Vilson su podbacili.

Gosti su igrali svoju igru, spustali loptu u reket i to im je tokom prvog poluvremena funkcionisalo na dobrom nivou. Igrao je Konstantin preko snažnog Milana Milovanovića koji se jako dobro borio ispod koša, a sve je rezultiralo vođstvom Nišlija na poluvremenu – 35.33. Crno-beli su u tom periodu šutirali 45 odsto iz igre i imali sedam promašenih trojki – nijednu pogođenu.

Da u drugom poluvremenu domaći nisu digli nivo igre, moglo je da bude prilično tesno. Ovako, Partizan je odradio ovaj duel, uzeo bodovoe i može da se okrene daljim obavezama. Posle tri meča ima tri pobede i jaše na čelu grupe B.

Bilo je i nekoliko atraktivnih poteza na meču, pre svega zakucavanja, a u toj disciplini istakli su se Edo Murić, Darel Vilijams i Novica Veličković koji je dobio nekoliko ovacija od prisutnih u hali.

Na ovom meču zaigrao je i Božo Đumić koji se vratio posle dužeg odsustva zbog povrede.

Veličković je utakmicu završio sa 17 poena, dva poena manje ubacio je Džamar Vilson, dok je Cvetković dodao 13 poena. Danilo Tasić je sa 17 poena bio najefikasniji kod gostiju.

Partizan za dva dana gostuje Borcu u Čačku čime počinje drugi krug grupne faze za crno-bele koji za sada imaju maksimalan učinak.

Piše: Strahinja Klisarić

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanNovica VeličkovićKošarkaška SuperligaKK KonstantinJadranska ligaEdo MurićAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara