"Ugo Loris"
"Ugo Loris"

Džaba Čelsiju dva vrhunska golmana, Totenhem za čuvara mreže ima mađioničara, brani i kad je nemoguće (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.02.15. | 13:35

Loris najbolji među stativama u Premijer ligi, prate ga De Hea i Fabijanski?!

Ugo LorisNovac Romana Abramoviča – ali i pametne kupovine – su omogućile Čelsiju da ima dva vrhunska golmana Tiboa Kurtou i Petra Čeha, a Belgijanac je u očima većine ljubitelja fudbala najbolji čuvar mreže na Ostrvu, ali ne i po statističarima. Organizacija za naprednu statistiku Opta je izračunala da nema boljeg čoveka za imati među stativama od Uga Lorisa.

Čuvar mreže Totenhema je morao da odbrani 106 šuteva protivnika, a 30 puta je kapitulirao u engleskom prvenstvu. Ipak Opta se bavila naprednijom statistikom te je u račun uzela i gde su išle lopte koje je Francuz zaustavljao, više vrednovala pokušaje koji su išli u uglove gola, u odnosu na šuteve u sredinu. Na osnovu toga su izračunali broj očekivanih primljenih golova, a Loris je po statističarima trebalo da još 6,8 puta vadi loptu iz mreže i niko od njegovih kolega u Premijer ligi nema bolji učinak kada je u pitanju spasavanje nemogućeg.

Izabrane vesti

Prati ga David de Hea 21 primljenim golom iz 85 pokušaja, a statističari tvrde da bi Crveni đavoli primili 27,3 gola da Španac ne čini čuda na golu, odnosno 6,3 puta je vadio lopte iz nemogućih situacija.

Iznenađujuće prati ga čuvar mreže Svonsija Lukaš Fabijanski koji je 4,3 puta sprečio sigurne pogotke,a Čelsijevog dvojca nema među prvih devet golmana. Ispred njih su rangirani Adrijan (Vest Hem – 4,2), Kostel Pantilimon (Sanderlend 3,5), Vojćeh Ščensni (Arsenal, 3,3), David Ospina (2,7), Džo Hart (Mančester Siti, 2,0), Frejzer Forster (Sautempton, 2,0).

(FOTO: Action images)


tagovi

Ugo LorisTibo KurtoaPremijer ligaPetr ČehLukaš FabijanskiEvropaEngleskaDavid De HeaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara