"Dragan Džajić"
"Dragan Džajić"

Džajić: Liga šampiona? Sledeće sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.12.13. | 14:03

Obeležavanje godišnjice od osvajanja Interkontinentalnog kupa probudilo optimizam u Ljutice Bogdana

Dragan DžajićDojadilo je crveno-belima da tavore u senci večitih rivala sa druge strane Topčiderskog brda. I ne samo to – Crvena zvezda se uželela Evrope, a današnje obeležavanje 22. godišnjice od osvajanja Interkontinentalnog kupa probudilo je u Ljutice Bodana želju da se ponovo nadmeću sa najboljima na Starom kontinentu.

Baš tako – sa najboljima. U Ligi šampiona. Ne u Ligi Evropa.
"Činjenica je da se posle devedesetih godina mnogo toga promenilo. I u društvu i u srpskom fudbalu.  Ali, Zvezda mora da pronađe put da igra u Evropi i to je prevashodni cilj. Mislim da to nije nemoguće i da će možda već iduće godine igrati u Ligi šampiona, što je želja svih u klubu", istakao je predsednik Dragan Džajić ne skrivajući ambiciju da Zvezda prekine šestogodišnju dominaciju Partizana u srpskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Bez obzira na to što je na zimsku pauzu otišla sa bodom zaostatka za večitim rivalom. Slavna istorijasve u crveno-belom taboru primorava da razmišljaju samo o najvećim dometima. Iako osvajanje Kupa evropskih šampiona i kasnije titule prvaka sveta pobedom nad čileanskim Kolo-Kolom u Tokiju sada deluju kao nešto nezamislivo. Džajić ne misli tako.
"Naravno da se sećam tog dana i dobro je što obeležavamo taj događaj. Mislim da je reč o najvećem uspehu srpskog fudbala i želim da Crvena zvezda u neko dogledno vreme pokuša da ponovi taj podvig. Nije mala stvar osvojiti titulu prvaka sveta u izuzetno jakoj konkurenciji".

Starih dobrih vremena se sa setom  u glasu seća i nekadašnji trener Vladica Popović.
 "Biti ovde je nešto najlepše što jedan spotista može da doživi, drago mi je što smo se okupili da osvežimo stare uspehe, to su bili zlatni i nezaboravni trenuci. Nadam se da će u budućnosti biti još trofeja i da ćemo se vratiti na staze stare slave".

Bivši golman Zvonko Milojević rekao je da mu je jedina želja da crveno-beli ponove uspeh iz Barija i Tokija.
"Posle toliko godina imam jednu, jedinu želju i verujem da možemo da ponovimo uspeh iz Barija i Tokija. Znam da će biti teško, ali verujem u ljude koji su u klubu".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan DžajićInterkontinentalni kupSrbijaSuperligaVladica PopovićZvonko Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara