"Dragan Džajić"
"Dragan Džajić"

Džajić: Nemoj da mi se kuneš u Zvezdu, a tražiš raskid pred biti ili ne biti utakmicu!

Vreme čitanja: 5min | čet. 05.12.13. | 18:00

"Nismo bili bogati kad smo počinjali da igramo fudbal", podseća predsednik crveno-belih, gnevan zbog postupaka Mirića, Kirovskog, Mladenovića i Vešovića

Dragan DžajićTaman kada je slutilo da je Crvena zvezda krenula uzlaznom putanju - novi lomovi u Ljutice Bogdana. U najavi pred dvomeč sa Vojvodinom na koncu jesenjeg dela sezone nije se govorilo o dobroj formi Dragana Mrđe ili taktičkim zamislima trenera Slaviše Stojanovića, već o pravom egzodusu prvotimaca zbog neisplaćenih zarada.

Izvesni odlasci Filipa Mladenovića, Marka Vešovića, Aleksandra Kirovskog i Marka Mirića uzdrmali su atmosferu u svlačionici pored severne tribine, pa je niz od četiri uzastopne pobede u Superligi brutalno prekinut novim šamarom koji je crveno-belima opalila Voša. Predsednik Dragan Džajić nema dilemu da su nefudbalske stvari uticale na ovakav ishod meča.
"Svaka čast Vojvodini, nemam primedbu na njihov trijumf, već na neshvatljiv način na koji smo izgubili, kao i na stvari koje su se desile ove sedmice i koje su,imale uticaj na rezultat. Na bavljenje raskidima ugovora pred važne mečeve. Rekao sam im i sad dole da smo ih više puta molili da završimo polusezonu i onda na kraju da se dogovorimo o svim stvarima. I onda rezervni golman koji je branio u Zemunu podnosi zahtev za raskid ugovora (Aleksandar Kirovski, prim.aut), ili Marko Mirić... To bre ne pije vodu! Oni mogu da odu i da se rastanemo na najlepši mogući način. Pa nećemo mi nigde da pobegnemo! Tražio sam da budu ozbiljni u ovom periodu, i to sam im rekao pre deset dana. Držali smo atmosferu i izguralo se. I onda su pojedinci pred odmor sve to prosuli. Sam sebe bih kritikovao da nisam vodio računa o tome", gnevan je Džajić na pojedince.

Izabrane vesti

Uostalom, isto mišljenje je izneo i Nikola Mijailović rečenicom da su saigrači izdali starije kolege koje su se borile za njihova prava. Međutim, svaka priča ima dve strane. Dezerteri tvrde da ih je klub izigrao?
"Koga je to klub izigrao? Uvek smo govorili u kakvoj smo situaciji, ništa nismo krili. Oni su  bili uvek na prvom mestu, a posle njih Radna zajednica. Ljudi, nije ovo Nemačka, pa ko bi od nas imao nešto protiv da im redovno dajemo plate?! Oni treba samo da rasčiste da li hoće ili neće da tuže Zvezdu. Može Dragan Džajić da ih ubeđuje koliko hoće. Nešto ne vidim da Filip Janković ili Miloš Dimitrijević igraju u Evropi i da negde zarađuju. Nisam sujetan, rekao bih da sam pogrešio ako im je u novom klubu bolje. Jednostavno u Zvezdi možemo ovako i nikako drugačije. I to ne treba kriti. Oni te pare moraju da dobiju pre ili kasnije. Čekaj bre, nemoj samo da mi se kuneš u Zvezdu, kako srce ostavljaš ovde, da pominješ Delije... I stalno ono ja, ja, ja... Kada smo počeli da igramo fudbal nismo bili bogati. Sačekaj, zaradićeš pare", ne prihvata Džajić takav izgovor.

Marko MirićČinjenica je, ipak, da je i sam klub odgovor za nezahvalnu situaciju u kojoj se našao. Doduše, prevashodno se tu misli na neke ranije uprave koje su igračima davale ugovore sa godišnjim zaradama od preko 300.000 evra.

Pominjala se u Zvezdu revizija ugovora, ali je cela priča ostala na rečima. Čini se da će poslednja dešavanja, ipak, primorati aktuelno rukovodstvo da prionu na posao.
"Dobro ste me pitali, baš smo malopre o tome razagovarali. Da, biće toga. Takvi ugovor ne postoje ni u pojedinim belgijskim i portugalskim ugovorima. A ko je pravio takve ugovore?", pita se Džajić i prstom upire na period kada je Zvezdu vodio Vladan Lukić.

Logično je očekivati i da neće svi pristati na smanjenje zarade, pa se postavlja pitanje šta će biti sa njima? Da li će im Zvezda dati papire i slobodu da sreću pronađu u nekoj drugoj sredini?
"Apsolutno, istog sekunda. Ako budemo rezonovali drugačije, od Zvezde neće ostati ništa. Žao mi je, ali to ne znači da sam ja njihov neprijatelj. Ko misli drugačije i ko neće tome da se povinuje, otvorena su mu vrata. Lično ću mi ih ja otvoriti. Ali pogodilo me je to što su tražili raskide ugovora pred utakmicu biti ili ne biti. Takvi mi nisu potrebni u klubu. Zvezda može bez svakog od tih igrača, iako ih ne potcenjujem. Ali, mogla je i bez Dragana Džajića i bez drugih".

Veliku prašinu u javnosti izazvalo je i svedočenje Marka Vešovića, jednog od retkih koji je priznao da ne želi da napusti Zvezdu, ali da ne može da kaže ne menadžeru Radojici Božoviću. Još jedan alibi koji Džajić ne može da shvati.
"Neću da se bavim time. Mene interesuje on kao igrač Zvezde. Ne zanima me ko mu je menadžer. Ima i onih koji su nezadovoljni malom minutažom, pa dođu kod mene. Oni moraju da idu redom, trener, pa sportski direktor... Ali meni nije ispod časti da pričam s njima".

Odmah posle poraza od Vojvodine igrači su mogli da vide i drugu stranu Dragana Džajića. Ljutog Dragana Džajića.
"Po nekom svom instinktu i iskustvu biram trenutak kada silazim dole (u svlačionicu, prim.aut.). Gledam nekad da ne preteram, da te reči nose težinu. Smatrao sam da treba da odem i da ih iskritikujem za ono što se desilo protiv Vojvodine. Izašlo je nešto iz mene što nisam mogao da prećutim, pogotovo što smo olako ušli u utakmicu koja je mogla da nam donese 80 odsto trofeja (u Kupu Srbije, prim.aut). I onda oni uđu u takvu utakmicu, izgube je i kao da se ništa nije desilo. Ja u to ne mogu da verujem. Rekao sam šta treba, posle je govorio i trener, i nadam se da će to da ih prene jer imamo još jednu tešku utakmicu do kraja ove polusezone“.

Utisak je da je javnost pronašla krivca na drugoj strani, tačnije u treneru Slaviši Stojanoviću za koga mnogi misle da nije dorastao Crvenoj zvezdi?
"U ovom trenutku neću da odgovorim na ovo pitanje. Čak i da je tako, za ovakvu utakmicu ti ne treba trener. Valjda imaš sam odgovornost, valjda je osećaš prema timu, dresu, ljudima iz kluba, prema navijačima... Ukazivao sam im da je protivnik vrlo nezgodan, da su nas pobedili četiri puta zaredom, ali... Razgovaraćemo o Slaviši i nećemo da bežimo od te teme. Ja znam šta ću mu reći, ali meni je sad najvažnije da izvučem makismum iz ekipe. Ne ja, nego svi mi, jer nije svejedno ako imamo bod manje ili dva boda više od Partizana. Imamo naše klupske organe i svi će dobiti priliku da kažu šta imaju".

Da li se pravi plan za zimski prelazni rok?
"Videćemo, imam želju da se pojačamo. Više volim da mi neko ode, nego da gomilamo igrače. U glavi postoji šta nam treba".

Ima li u Srbiji materijala?
"Ima u Srbiji momaka koji glat mogu da igraju u Zvezdi. Tu nema dileme. Sad kad sam gledao (štopera OFK Beograda Bogdana) Planića protiv nas, odmah bih ga uzeo. Bio je ovde i letos, pa se pričalo da je spor, a on brži od Mrđe", zaključio je Dragan Džajić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar KirovskiFK Crvena zvezdaDragan DžajićFilip MladenovićMarko MirićMarko VešovićSlaviša StojanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara