"Slavlje Filipa Kasalice"
"Slavlje Filipa Kasalice"

Džoker Kasalica i šefov specijalitet – njegovo visočanstvo prekid (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.03.14. | 18:55

Crvena zvezda uz dosta muke slomila otpor Radničkog 1923 i sačuvala lidersku poziciju na tabeli

Slavlje Filipa KasaliceTajno oružje koje je Crvenoj zvezdi dugo, baš dugo nedostajalo. Ali, pod dirigentskom palicom specijaliste za prekide Slaviše Stojanovića beogradski tim ponovo ima začin koji i siromašan sto učini "gozbom", a to se videlo i u večerašnjoj pobedi protiv Radničkog 1923 u 19. kolu Superlige – 1:0 (0:0).

Naime, dugo su gosti iz Kragujevca odolevali konstantnom pritisku crveno-belih, pošto su se za razliku od okršaja sa Partizanom pre nedelju danas odlično branili i samo u izuzetnim situacijama dozvoljavali protivniku da zapreti.

Izabrane vesti

Dobrim delom i zbog toga što je iskusni Slavko Marić, prvi ovog proleća, uspeo da zatvori Zvezdinu desnu stranu i zaustavi prodore Darka Lazovića.

Doduše, u nekoliko navrata pokušavali su Dragan Mrđa, Abiola Dauda, pa i defanzivci Nikola Mijailović i Savo Pavićević, svakako najbolju šansu propustio je Miloš Ninković koji je posle spornog penala Lazara Rosića sa kreča tukao u stativu, ali...

Ognjen Čančarević kao da je začarao mrežu, a prevelika želja za golom mogla je i da se domaćima obije o glavu.

Darko Spalević je, naime, u 21. minutu pobegao Pavićeviću i glavom tukao u stativu, potom je i Marko Adamović izmakao pažnji čuvara, ali je slavljenik Boban Bajković, koji je danas proslavio 29. rođendan, na vreme izašao, smanjio ugao i spasio Zvezdu.

I onda je, već treći put ove polusezone, Zvezdino vaskrsenje stiglo kao plod ne dobre igre, već pažljivog planiranja pri uvežbavanju prekida.

Korner sa desne strane Dejan Kelhar je glavom spustio do rezerviste Filipa Kasalice, koji je na suprotnoj stativi iz okreta dočekao loptu i smestio je u bliži ugao za tri zlata vredna boda.

Kao i protiv Jagodine, kada su crveno-beli iz prekida stigli do prvog gola. I kao u preokretu protiv Napretka, kojem su kumovale baš taktičke zamisli šefa struke za slobodne udarce. 

Zvezda je, dakle, uspela da sačuva lidersku poziciju na tabeli Superlige i sada je ponovo na četiri koraka ispred večitog rivala i branioca titule šampiona Partizana.

Loptica je sada u dvorištu crno-belih, koji u nedelju od 14.30 na koncu 19. kola gostuju kod Rada na "neutralnom terenu" na stadionu Obilića na Vračaru.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 1923 1:0 (0:0)
/Kasalica 75/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: 22.480;
Sudija: Miodrag Gogić;

Crvena zvezda: Bajković – Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović – Kovačević, Lazović (od 86’ Gogić), Milijaš, Ninković (od 81’ Ninković) – Dauda (od 67’ Kasalica), Mrđa;

Radnički 1923: Čančarević – Pavlović, Bubanja, Rosić, Marić – Nedović, Adamović, Knezević (od 71’ Miljuš), Krivokapić (od 87’ Čadikovski), Beljić – Spalević.

Milan Đurić

U drugom meču koji se igrao od 17 sati Jagodina i Voždovac su odigrali bez golova, pa su Ćurani ostali na za njih slabom šestom mestu, a Zmajevi na devetom.
"Pretpostavili smo da nije to ta ekipa koja je bila u prethodnim kolima, očekivali smo da Voždovac igra zatvoreno. Ali, stvorili smo premalo konkretnih šansi, a realizacija nam je veoma slaba, pa očekujem da podignemo formu u nastavku prvenstva", slegao je ramenima Mladen Dodić posle meča.

Kolega iz Voždovca Zoran Milinković mnogo raspoloženiji.
"Sigurno je da smo zadovoljni osvojenim bodom, jer nismo imali kompletnu ekipu, a Jagodina je veoma kvalitetna ekipa. Svidela mi se utakmica jer je bila stvarno takmičarska i moji momci su jednom odgovornom igrom odneli tako željeni bod u borbi za opstanak".

SUPERLIGA, 19. kolo:

Javor – Spartak 0:0

Vojvodina – Čukarički 1:1 (0:0)
/Poletanović 62 – Pijasenti 82/

OFK Beograd – Novi Pazar 0:1 (0:0)
/Obrovac 82/

Sloboda – Radnički Niš 0:0

Napredak – Donji Srem 4:2 (2:1)
/Bajić 25, Trujić 45+2, Mićić 66, Božović 75 - Janković 6, Damnjanović 59/

Jagodina – Voždovac 0:0

Crvena zvezda – Radnički 1923 1:0 (0:0)
/Kasalica 75/

Nedelja:
14.30: Rad – Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnički KragujevacFilip KasalicaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara