""
""

Džon Teri neće moći da odbije poziv prijatelja... Ali onda je neko višak: Martins, Ba ili Gvarin?

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.11.16. | 16:59

Kapiten Čelsija će dobiti jako bogatu ponudu od nekadašnjeg saigrača

Prošlog leta je dobio ugovor i produžio staž na Stamford Bridžu za još jednu sezonu, ali Džonu Teriju je jasno stavljeno do znanja da nije u planovima Čelsija za sledeću sezonu i zato bi karijeru mogao da nastavi u Kini.

Izabrane vesti

Legendarni kapiten Plavaca je na kraju prethodne sezone produžio ugovor na jednu godinu iako su u klubu dugo razmišljali da li da nastave saradnju sa njim. Ipak, status klupske ikone mu je doneo ugovor na godinu dsana i u Čelsiju smatraju da su tim potezom ispoštovali kapitena da odigra još jednu sezonu za klub u kojem je 20 i kusur godina.

Ali novi trener Antonio Konte za razliku od klupskog rukovodstva nije dao Teriju povlašćen status niti samtra da mu nešto duguje. Precrtao ga je iz prvih 11, a prednost imaju Luiz, Aspilikueta i Kejhil. Teri je odigrao četiri meča kod Kontea u Premijer ligi, ali samo jedan otkako je formacija promenjena na 3-4-3 i otkako su Plavci ušli u seriju pobeda. Bio je to meč protiv Evertona kada je Teri ušao sa klupe i upisao osam minuta. Jasan signal da nije u planovima Kontea, a još jasniji je bio kada ga je Italijan poslao da igra za mladi tim Čelsija zajedno sa Batšuajiem, Van Ginkelom, Fabregasom...

Kada se oporavi Kurt Zuma, Teri više neće biti ni četvrti izbor na štoperskim pozicijama tako da je odlazak surova realnost. I to već u januaru.

Prvi kandidat za njegovo dovođenje je kineski Šangaj Šenhua. Ovaj klub je i pre godinu dana želeo Terija, a sada je interes još veći. Razloga za to je i novi trener. Komandnu palicu u bogatom kineskom klubu je nedavno preuzeo Gustavo Pojet, koji je nekada bio Terijev saigrač u Čelsiju. On je dodatno rasplamsao ideju Šangaja da dovedu Terija. Naravno, pored Pojetovog i Terijevog poznanstva, glavni mamac je novac.

Šangaj Šenhua je jedan od šest ultrabogatih kineski klubova. Mnogo su ulagali u prethodne dve godine, a nisu ostvarili adekvatne rezultate. Prošlu sezonu su završili na četvrtom mestu što znači da nisu obezbedili plasman u Ligu šampiona Azije, a ceh je platio trener Gregorio Manzano kojeg je ubrzo zamenio Pojet.

Nadaju se će im Urugvajac olakšati posao da nagovore Terija da prihvati njihovu bogatu ponudu.
„I dalje želim da igram. Da li će to biti u Čelsiju ili negde van Engleske, to još ne znam“, rekao je Teri početkom ove nedelje.

S obzirom da ima 35 godina, da mu ugovor ističe i da je prošlog leta pristao na značajno smanjenje plate kako bi ostao u Čelsiju, ponuda iz Kine bi trebalo da bude dovoljan argument za kapitena da se pridruži nekadašnjem saigraču. Jer bi podrazumevala višegodišnji ugovor s nekoliko puta boljim finansijskim uslovima.

To bi značilo i da bi Šangaj morao da se odrekne nekog od stranaca u aktuelnom timu. Prema pravilima u Kini, klub može da ima četvoricu registrovanih stranaca plus još jednog koji dolazi iz neke od zemalja Azijske fudbalske konfederacije poput Japana, Irana, Južne Koreje, Australije...

Trenutno mesto stranca u Šangaju zauzimaju Demba Ba, Fredi Gvarin, Obafemi Martins i Đovani Moreno. Budući da je ovaj poslednji već godinama u klubu, da je kapiten, najbolji igrač i miljenik navijača, njegov odlazak se isključuje. To znači da su višak Ba, Martins ili Gvarina. Najslabije šanse da ostane se daju Martinsu koji je prošle zime stigao u klub...

(FOTO: Action images)


tagovi

ČelsiDžon TeriEngleskaEvropaGustavo PojetKinameđunarodni fudbalPremijer ligaŠangaj Šenhua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara