"navijač Egipta"
"navijač Egipta"

Egipćani u Gani slavili Mundijal, nikad više arapskih zemalja na planetarnoj smotri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.17. | 18:30

Čak četiri idu u Rusiju

navijač EgiptaViza je bukirana još pre četiri dana, gostovanje u Kumasiju imalo je samo revijalni karakter za izabranike Ektora Kupera. Egipćani su se opustili, ali i takvi nisu dozvolili Gani da se pobedom opravda pred navijačima za neuspešne kvalifikacije - 1:1 na Baba Jara stadionu.

Čuveni Mahmud Abdel Razek Fadlala, mnogo poznatiji pod nadimkom Šikabala, bio je strelac za Faraone, ali samo da bi tri minuta kasnije Edin Đasi, vezista norveškog Alesunda, jednu kontru inače mnogo opasnijih domaćina krunisao pogotkom za konačnih 1:1.

Izabrane vesti

Po svemu što smo videli na terenu, trebalo je da Gana i pobedi, ali niko se neće previše sekirati zbog ovakvog rezultata kad je o onom najbitnijem - a to je plasman na tabeli - odlučeno još ranije. Baš zato su obojica selektora kombinovala sa timovima, pa je napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći mesto u startnih 11 Gane ustupio mlađem Rafaelu Dvameni, da bi na teren kročio tek u 74. minutu.

 

Podsetimo, iz Afrike na Mundijal, pored Egipta, idu i Tunis, Maroko, Senegal i Nigerija. Ako tu iz Azije dodamo i Saudijsko Arabiju dolazimo do jedinstvenog uspeha arapskog sveta: četiri zemlje na planetarnoj smotri. Nije se do sada dešavalo.

U drugom meču dana isti rezultat - 1:1 u sudaru Konga i Ugande. Kongo je poveo već u 10. minutu, Uganda izjednačila već u 11. U Africi izgleda gol prednosti ne traje dugo.

Grupa E, šesto kolo:

Kongo - Uganda 1:1 (1:1)
/Bodri 10 - Karisa 11/

Gana - Egipat 1:1 (0:0)
/Đasi 64 - Šikabala 61/

(FOTO: Action Images)


tagovi

EgipatGanareprezentativni fudbalRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara