""
""

Eksplozije u Dortmundu: Autobus Borusije napadnut sa tri bombe! Pronađeno pismo, traga se za automobilom

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.17. | 23:45

Utakmica sa Monakom otkazana za sutra, poznati neki detalji napada

Šok u Dortmundu!

Izabrane vesti

Nepunih dva sata pre početka četvrtfinalnog okršaja Lige šampiona između Borusije i Monaka dogodila se eksplozija koja je pogodila klupski autobus sa prvotimcima nemačkog tima. Policija je potvrdila da je došlo do tri odvojene eksplozije koje su bile ranije isplanirane i kojima je meta bio autobus. 

FOTO DANA: Evo gde je eksplodirala bomba u Dortmundu

Do nesreće je došlo na nekih desetak kilometara od stadiona Vestfalen ka kojem se autobus uputio iz hotela u kojem je bio smešten tim Milionera. Autobus se kretao ulicom koja prolazi kroz manju šumu, a eksplozivne naprave su bile smeštene u žbunju pored puta i aktivirane su kada je autobus naišao. 

Na autobusu su popucala stakla, na svu sreću nije bilo žrtava, a jedini povređeni je defanzivac Mark Bartra koji je sedeo na mestu do proizora koji je pukao i komadi stakla su mu isekli ruku. On je kolima hitne pomoći prevezan u bolnicu sa povredama ruke i tamo će biti podvrgnut operacije šake i podlaktice tokom noći. 

Bartra na operaciji

Veliki klub, gospoda od navijača: Gde će spavati gosti iz Monaka? Nema problema…

Policija je nekoliko sati posle incidenta i obavljene istrage, potvrdila da se radilo o planiranom napadu sa "eksplozivnim napravama ozbiljne razorne moći", ali da još ne mogu da potvrde da je reč o terorizmu. Potvrđeno je da je na mestu zločina pronađeno pismo koje je poslato na analizu, kao i da se traga za automobilom inostranih registarskih oznaka. 

Oglasili se iz Dortmunda: Bombaški napad na autobus, eksploziv sakriven pored puta!

Utakmica sa Monakom koja je trebala da počne u 20.45 časova, otkazana je 15 minuta pre njenog planiranog poečtka posle sastanka predstavnika lokalne policije sa predstavnicima klubova i UEFA. Novi početak je zakazan za sutra u 18.45 časova

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundLiga šampionaMark BartraMonakoNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara