""
""

Eksplozija zbog koje strepe Italijani: Litvanski bombarder postavio najveći indeks korisnosti na Evrobasketu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.09.15. | 13:07

Jonas Mačijulis uništio gruzijske snove...

Nisu košarkaši Litvanije opravdali dosadašnja očekivanja javnosti i kritičara, ali je četvrtfinale obezbeđeno posle pravog trilera i neizvesne završnice malog derbija protiv Gruzije. Ipak, teško je da bi igrači Jonasa Kazlauskasa uspeli da savladaju izuzetno inspirisane i veoma motivisane pulene Igora Kokoškova da nije bilo jednog čoveka - Jonasa Mačijulisa

Izabrane vesti

Prekaljeni šuter madridskog Reala odigrao je najbolju partiju na Evrobasketu i apsolutno uništio gruzijske snove o velikom finalu. Toliko je dobar bio nezaustavljivi Mačijulis da mu ni Pačulija, Sanikidze i Cincadze nisu mogli ništa! Marčijulis je meč završio sa 34 poena, šest skokova, četiri ukradene lopte, tri skoka i čak 50 indeksnih poena! 

Ovim rezultatom Marčijulis ne samo da je najavio veliki uspon forme, već je postavio i rekord ovogodišnjeg Evropskog prvenstva po broju indeksnih poena, ispred Danila Galinarija i Paua Gasola, koji su imali po 48 bodova. 

Koliko je Marčijulis zapravo bio raspoložen za igru govori i podatak da je imao samo dva promašaja u šutu iz igre (11/13), a ruka mu nije zadrhtala ni u najbitnijim momentima utakmice, kada je prvo ubacio jednu tešku trojku na 11 sekundi pre kraja, a onda i ključna dva bacanja. 

Jedno je sigurno - posle ovakvog izdanja ni Italijanima nije svejedno...

(FOTO: MN Press)


tagovi

košarkaška reprezentacija Litvanijekošarkaška reprezentacija GruzijeJonas Mačijulis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara