"Fransis Kokelan"
"Fransis Kokelan"

Ekspresna nagrada: Arsenal nudi Kokelanu novi ugovor!

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.01.15. | 13:47

Odlična partija protiv Mančester Sitija primorala upravu Tobdžija na konkretne poteze

Fransis KokelanSedam godina na marginama, a onda eksplozija u verovatno najvećoj utakmici koju je Fransis Kokelan igrao u kratkoj karijeri. Mladi zadnji vezni odradio je perfektan posao u neočekivanoj pobedi Arsenala nad Mančester Sitijem, pa su na Emirejtsu ekspresno reagovali – 23-godišnjem Francuzu ponuđen je novi ugovor.

Arsen Venger je uostalom previše puta u svom mandatu na klupi Tobdžija gledao kako mu odlaze klinci koje je on lansirao na veliku scenu, pa je sada rešen da spreči takav scenario. Pre samo šest meseci ni u Arsenalu nisu bili sigurni da li u skupocenom timu ima mesta za Kokelana. Da nije bilo povreda Mikela Artete, Džeka Vilšira, Metjua Flaminija i Arona Remzija verovatno Fransis ne bi ni dočekao priliku da pokaže koliko zaista ume. Ali povrede su sastavni deo sporta, a kako kaže ona stara narodna dok jednom ne smrkne...

Izabrane vesti

Kokelan se tako našao u startnih 11 u poslednjih pet utakmica Arsenala u svim takmičenjima. Protiv Sitija je oduševio, pa mu sada i mnogo iskusniji kolega Flamini gleda u leđa.
"Sada je u tim godinama u kojima mnogo bolje razume igru. Zaista je sjajan u poslednje vreme. Pomalo mi je čak i smešno koliko se stvari brzo okrenu u fudbalu. Jedne nedelje je na pozajmici u Čarltonu, a sledeće već standardan u prvoj postavi. Ali to je samo posledica rada koji obavi za ekipu u defanzivi. Ne komplikuje, igra jednostavno, ne da loptu", hvali saigrač iz veznog reda Aron Remzi.

Istina, u velikom klubu kakav Arsenal nesumnjivo jeste niko nema zagarantovano mesto. Venger jeste otvorio pregovore o ostanku Kokelana, ali dalje traži zadnjeg veznog koji bi mogao da nasledi Artetu ili Flaminija. Morgan Šnajderlin iz Sautemptona prva je meta, ali on u januaru teško da će promeniti sredinu. Zanimljiv je i štoper Viljareala Gabrijel, ali klauzulom je u njegovom ugovoru propisano obeštećenje od 20.000.000 evra. Sa druge strane, Džoel Kempbel bi mogao da napusti Emirejts. Zainteresovanih je nekoliko, među njima i Real Sosijedad.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaFransis KokelanEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara