""
""

Fenomenalni Emeghara nastavlja da čupa Sijenu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.13. | 20:27

Švajcarac nigerijskog porekla doneo pobedu od 3:2 Toskancima u Peskari i nastavio sa sjajnim partijama od kada je zimus stigao u iz Lorijana

 

Izabrane vesti

Ako Sijena izbori opstanak u Seriji A, navijači kluba iz Toskane bi trebalo da dignu spomenik, Inosentu Emeghari za ono što je uradio od kada je u januaru došao u klub. Fenomenalni Švajcarac nigerijskog porekla postiže golove vredne opstanka, briljira u dresu crno-belih, pa je tako i danas doneo tri velika boda sa gostovanja fenjerašu Peskari i pobedu od 3:2.

Emeghara je došao do sedmog prvenstvenog pogotka od kada je zimus stigao u Sijenu, što je učinak identičan Balotelijevom u Milanu. Gotovo svaki od tih golova je bio od ogromne važnosti za Sijenu i donosio joj je bodove spasa. Podsetimo da je Sijena bila ubedljivo pretposlednja na tabeli u januaru, kada je kupljen Emeghara za 1,5 miliona evra. Tada je Sijena na krilima njegovih golova počela da beleži dobre rezultate, sakuplja bodove i sa današsnjom pobedom u Peskari je isplivala sa tri boda više iznad Palerma i Đenove koji se nalaze u opasnoj zoni. Peskara je današnjim porazom zapečatila sudbinu...

Sjajno je Sijena otvorila meč, nizale su se šanse pred golom Pelicolija i već u 12. minutu Anđelo je udarcem glavom zatresao mrežu. Stvari su postali još bolje za Sijenu kada je Zanon posle centaršuta Sestua sproveo loptu u sopstvenu mrežu. A, onda je Sijena umalo sve uprskala početkom drugog poluvremena. U 52. minutu, Turčin Čelik je natračo na odbijenu loptu posle šuta Skulija i smanjio na 1:2. Samo sedam minuta kasnije, Tonji je bombom iz slobodnjaka izjednačio rezultat.

Sijena je opet morala da napadne svim silama. Poci je pogodio prečku, a onda se ukazao spasilac Emeghara, koji je kontra napad u 82. minutu krunisao pogotkom za pobedu i tri ogromna boda crno-belih iz Toskane. 

SERIJA – 32. kolo

Subota:
Peskara – Sijena 2:3 (0:2)
/Čelik 52, Tonji 59 – Anđelo 14, Zanon 33 autogol, Emeghara 86/

20.45: Atalanta – Fiorentina

Nedelja:
12.30: Palermo – Bolonja
15.00: Kjevo – Katanija
15.00: Kaljari – Inter
15.00: Torino – Roma
15.00: Đenova – Sampdorija
15.00: Parma - Udineze
20.45: Milan – Napoli

Ponedeljak:
20.45: Lacio - Juventus


tagovi

Đuzepe SkuliEugenijo TonjiEvropaInosent EmegharaItalijaMervan ČelikNikola PociPeskaraSerija ASijena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara