Emilijano Sala, čovek kojem ni prijatelji ne veruju koliko je dao golova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.11.18. | 17:21

Mnogi će se pitati, a gde je bio dosad? Pošto je nedavno proslavio 28 rođendan, a prethodnih sezona nije baš rešetao protivničke mreže

Duge devetke su ponovo u modi. Pre nekoliko dana Evropu je šokirao Milan Pavkov, a sada je došao trenutak da se priča o Emilijanu Sali. U pitanju je napadač Nanta, koji ove sezone proživljava najlepše trenutke u svojoj karijeri. Momak iz Santa Fea, koji je sa već 20 godina okušao svoju sreću u francuskom Bordou, ove sezone je postigao 10 golova u 11 odigranih kola, a više pogodaka od njega u najjačim evropskim ligama postigao je samo fantastični as Pari Sen Žermena, Kilijan Mbape (11).

Mnogi će se pitati, a šta je čekao do sada? Pošto je 187 centimetara visoki napadač nedavno proslavio 28 rođendan, a prethodnih sezona nije baš rešetao protivničke mreže. Doduše, u prethodne tri je svaki put je davao dvocifren broj pogodaka.
"Moji prijatelji, posebno oni iz Argentine, ne mogu da poveruju kada vide da sam na čelu liste strelaca sa Mbapeom, a ispred drugih napadača svetske klase. Nisam očekivao ovakav start, ali ne moslim da sam dostigao limite. Trenutno uživam u smemu ovome", rekao je Sala.

Izabrane vesti

Argentinac je svojih 10 pogodaka postigao iz ukupno 13 udaraca. Procenat uspešnosti je gotovo neverovatnih 77 posto.
"
Preciznost je jedna od stvari koje sam poboljšao i na kojima sam radio individualno. Rezultati specijalnih treninga su vidljivi. Osim toga, ima trenera koji je bio veliki napadač (Vahid Halilhodžić, prim. aut.). Daje mi savete koji mi izuzetno služe na terenu", kaže Sala.

Od dolaska Halilhodžića Sala je prosto eksplozirao, u poslednje tri utakmice postigao je šest golova u Ligi 1, a u poslednje dve sezone po 12 u čitavom prvenstvu. Sada se već priča i o potencijalnoj kandidaturi za dres Argentine.

U mlađim kategorijama je bio deo raznih razvojnih projekata, predviđana mu je svetla karijera, posle čega je potpisao za Bordo. U ovom trenutku Sala je najefikasniji Argentinac u Evropi, postiže 0,9 golova u proseku po utakmici, a potom slede Mesi (0,77), Ikardi (0,75) i Aguero (0,63).
"Igranje u selekciji sa Mesijem bi bio ostvarenje sna. Boriću se da dobijem šansu. Odrastao sam diveći se Batistuti, koji je bio jedan od mojih uzora", rekao je Sala.

Foto: Reuters


tagovi

Emilijano Sala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara