"Džordan Henderson"
"Džordan Henderson"

Enfild je proključao: Staridž i Henderson zavrnuli šiju tvrdoglavim Labudovima! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.02.14. | 16:22

Liverpul u potpuno ludom meču savladao Svonsi sa 4:3 i ostao u šampionskoj trci

Džordan HendersonAtomski fudbal na Enfildu i zlata vredna pobeda Liverpula nad Svonsijem od 4:3 čime je kaznena ekspedicija Brendana Rodžersa još jednom pokazala da, iako to niko neće reći na glas, ne planira da odustane od titule šampiona koja se na početku sezone činila tako dalekom.

Međutim, Redsi na krilima raspucanih Danijela Staridža i Luisa Suareza (bez obzira na to što Urugvajac nije postigao gol na poslednje četiri ligaške utakmice) ne prestaju da iznenađuje fudbalsku javnost partijama kakvima bi se dičili i mnogo bogatiji timovi. A svako malo, ohrabren sjajnim rolama pomenutog dvojca, u prvi plan iskoči i neko iz senke.

Izabrane vesti

Protiv Svonsija svojih pet minuta imao je Džordan Henderson.

Staridž je, doduše, opalio inicijalnu kapislu i doveo domaće u vođstvo (samo je još Rud Van Nistelroj postigao gol na osam i više zastopnih prvenstvenih mečeva), kasnije je još jednom tukao u metu, Suarez mu je namestio drugi pogodak i sa devet asistencija epitetu najboljeg strelca Premijer lige prirodao i naslov najboljeg pakera takmičenja, ali je lovorike na kraju pokupio 23-godišnji vezista iz Engleske.

Hendersonov prvi gol je, naime, bio pravo malo remek-delo, dok je njegov drugi pogodak, iako ni izbliza toliko atraktivan, bio najznačajniji trenutak utakmice s obzirom na to da je baš u tom 74. minutu Liverpul konačno uspeo da slomi uporne goste koji ni po koju cenu nisu želeli da se pomire sa porazom.

Vraćali su se iz mrtvih posle zaostataka od  0:2 (Džondžo Šelvi nije želeo da slavi gol protiv bivšeg kluba čime je zaradio ovacije publike), a zatim i 2:3 pošto je Vilfred Boni nasankao Martina Škrtela, izvukao najstrožu kaznu i potom bio precizan sa jedanaesterca za 3:3.

Liveprulov silovit početak (na svakom od poslednjih 17 ligaških mečeva Liverpul je pogađao pre isteka prvih 45 minuta) umalo je ostao bez nagrade. Štaviše, Svonsi je mogao i do vođstva. Ali, Redsi su još jednom pokazali da ih ove sezone krasi neverovatna odlučnost. Svih 90 minuta su kidisali ka golu Mihaela Vorma i na kraju su konačno stigli do cilja.

Suarez je tukao sa nekih 15 metara, njegov udarac je izblokiran, ali se Henderson našao na pravom mestu i iz drugog pokušaja, 70. Liverpulovim golom u sezoni, kojim su Crveni pretekli i Mančester Siti i postali najefikasniji tim Premijer lige, izazvao eksploziju oduševljenja na Enfildu.

San o titulu i dalje živi.

PREMIJER LIGA - 27. kolo:

Liverpul – Svonsi 4:3 (3:2)
/Staridž 3, 36, Henderson 20, 74 – Šelvi 23, Boni 26, 48pen/

Njukasl - Aston Vila 1:0 (0:0)
/Remi 90+2/

17.00: Norič - Totenhem

Subota:

Čelsi - Everton 1:0 (0:0)
/Teri 90+3/

Arsenal - Sanderland 4:1 (3:0)
/Žiru 5, 31, Rosicki 42, Koščijelni 57 – Đakerini 81/

Kardif – Hal 0:4 (0:2)
/Hadlston 18, Jelavić 38, 57, Livermor 68/

Mančester Siti – Stouk 1:0 (0:0)
/Ture 70/

VBA – Fulam 1:1 (0:1)
/Vidra 86 – Dežaga 28/

Vest Hem – Sautempton 3:1 (2:1)
/Džarvis 20, Kol 23, Nolan 71/

Kristal Palas - Mančester junajted 0:2 (0:0)
/Van Persi 62p, Runi 68/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaLiverpulVilfred BoniEvropaEngleskaDžordan HendersonDžondžo ŠelviDanijel StaridžAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara