"Slavlje Divoka Origija"
"Slavlje Divoka Origija"

Enfild spreman za Borusiju: Origi podesio nišan, ali Milner je kralj asistencija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.16. | 18:55

Liverpul lako izašao na kraj sa Stoukom - 4:1

Slavlje Divoka OrigijaSjajna uvertira Liverpula pred revanš četvrtfinala Lige Evrope. Ako je nešto bilo potrebno Jirgenu Klopu pred novi duel sa Borusijom onda je to lagana pobeda uz što manje utrošene energije, a baš je to dobio nemački strateg u duelu sa Stoukom. Gosti su na Enfildu uspeli na trenutak da pokažu zube, ali se ispostavilo da su time samo razljutili favorita u pretposlednjem meču 33. kola Premijer lige - 4:1.

Pred 43.688 gledalaca susret je obeležio Divok Origi. Mladi Belgijanac je pokazao da je u vrlo dobroj formi, na pogodak sa Vestfalena u četvrtak nakalemio još dva, što je prvi put od dolaska u Englesku da na jednom meču bude dvostruki strelac.

Izabrane vesti

Origi je ekipi sa Britanija stadiona resudio početkom drugog poluvremena, najpre se poklonivši na centaršut Džejmsa Milnera, da bi zatim posle soloprodora, verovatno i sam neodlučan da li da ubaci loptu u peterac ili šutira efektno savladao Haugarda i već do sredine nastavka omogućio domaćinu da dopiše tri boda i mirno sačeka mnogo važniji duel za četiri dana.

Pogodak StaridžaUz bok Origiju bio je izuzetno raspoloženi Džejms Milner. Reprezentativac Engleske je upisao dve asistencije, najpre Albertu Morenu - za prvi pogodak španskog levog beka od decembra 2014. godine - potom i već pomenutom Belgijancu, čime se po broju gol-dodavanja poravnao sa Totenhemovim Dele Alijem (po šest) i izbio na prvo mesto najboljih klupskih pakera, jer mu je ovo bilo jublarno deseto proigravanje ove sezone.

Kao što su Crveni poveli iz prvog šuta, tako je i Stouk poravnao koristeći prvu priliku koja mu se ukazala. Na centaršut Šaćirija iz slobodnog udarca Bojan Krkić je glavom savladao Minjiolea, ali sreća za golmana Liveprula da je napad danas funkcionisao besprekorno, pa je pored Origija Danijel Staridž pokazao da mu je tim Marka Hjuza najdraža mušterija. Danas im je dao gol na trećem vezanom meču, a na sedam premijerligaških susreta sa pomenutim rivalom postigao je ili namestio isto toliko golova.

Liverpul je ovom pobedom preskočio Stouk na tabeli, sad je na osmoj poziciji, sa dva boda manje od Sautemptona, ali i pet koraka iza Mančester junajteda, koji drži mesto koje vodi u Ligu Evrope.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Subota:

Vest Hem – Arsenal 3:3 (2:2)
/Kerol 44, 45+2, 52 – Ozil 18, Sančez 35, Koščelni 70/

Aston Vila – Bornmut 1:2 (0:1)
/Aju 85 - Kuk 45+2, King 74/

Kristal Palas – Norič 1:0 (0:0)
/Pančon 68/

Sautempton – Njukasl 3:1 (2:0)
/Long 4, Pele 38, Vanijama 55 – Tauzend 65/

Svonsi – Čelsi 1:0 (1:0)
/Sigurdson 25/

Votford – Everton 1:1 (1:1)
/Holebas 45+3 – Mekarti 45+1/

Mančester Siti – VBA 2:1 (1:1)
/Aguero 19pen, Nasri 66 – Sesenjon 6/

Nedelja:

Sanderlend – Lester 0:2 (0:0)
/Vardi 66, 90+5/

Liverpul – Stouk 4:1 (2:1)
/Moreno 8, Staridž 32, Origi 50, 65 - Bojan Krkić 22/

Totenhem – Mančester Junajted

(FOTO: Action images)


tagovi

StoukPremijer ligaLiverpulEvropaEngleskaDivok OrigiDanijel StaridžAlberto Moreno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara