""
""

Engleske sudije najbolje u Evropi? To odavno nije tako! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.16. | 14:27

Midlzbro žestoko oštećen u derbiju Čempionšipa, pa bi gubitak bodova mogao da košta povratka u Premijer ligu

Mnogi ljubitelji fudbala smatraju da su engleske sudije najbolje u Evropi. To uostalom potenciraju i sami Englezi, koji su oduvek smatrali da niko ne može da poznaje pravila od onih koji su ih i smislili, ali poslednjih nekoliko godina arbitri na Ostrvu svojim kardinalnim greškama izgubili su stečeni autoritet.

Izabrane vesti

Na brojne greške ove sezone, koje je na najviši stepen doveo Džonatan Mos u utakmici između Lestera i Vest Hema, nadovezali su se arbitri sinoćnog derbija Čempionšipa između Birmingema i Midlzbroa, u kojem su gosti teško oštećeni. Sve to ne bi bilo tako strašno da ovaj gubitak bodova nema direktan uticaj na potencijalnu promociju Boroa u Premijer ligu.

Pomoćni sudija Tom Nild u 69. minutu utakmice poništio je čist pogodak Danijela Ajale, koji je ponovo mogao da vrati prednost ekipi Aitora Karanke, a vrlo verovatno donese i sva tri boda.
"Obično u fudbalu kada postignete jedan gol više od protivnika onda i pobedite, ali ovoga puta nije bilo tako jer nam je poništen pogodak Ajale. Ne razumem zbog čega? Više želim da mislim da je to bila samo greška, ali već brinem, jer su greške postale učestale protiv nas u poslednje vreme. Osećam da se ne borimo sa protivnicima pod istim uslovima", rekao je menadžer Midlzbroa posle utakmice koja je završena rezultatom 2:2.

U klubu sa Riversajda svesni su da bi ovakve greške sudija mogle skupo da ih koštaju.
"Znali smo da je pogodak, tako da ne mora sada ništa da se objašnjava. Kao što rekoh, želim samo da se takmičimo pod istim uslovima kao ostali. Videli ste proteklih nedelja mnoge odluke na našu štetu, mi smo jedini tim kojem je igrač (Kristijan Stuani) kažnjen sa tri meča, a da pritom sudiji nije rekao ništa", rekao je Karanka.

Španac je ogorčen zbog "teorije zavere" na račun njegovog kluba, ali izgleda da sudije u Engleskoj već dugo ne rade posao kako bi to trebalo. Čak i na velikim takmičenjima, tamošnji arbitri su bili akteri najvećih propusta, poput Grema Pola, koji je 2006. na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj dodelio tri žuta kartona Josipu Šimuniću. Ove sezone Juventus je imao brojne primedbe na račun Martina Etkinsona, a proteklih godina niša bolje nije prolazio ni Hauard Veb.

Englezi se suočavaju sa velikim problemima kada je u pitanju suđenje, toga bi morali da postanu svesni i čelnici tamošnje fudbalske asocijacije.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaEngleskaČempionšipAitor Karanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara