"Gibs, Vilšir i Čejmbers"
"Gibs, Vilšir i Čejmbers"

Engleski šampion protiv osvajača engleskog Kupa… I tri Engleza na terenu?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.08.14. | 09:46

Vilšir, Gibs i Čejmbers jedini su sa pažnjom slušali izvođenje himne pre početka meča

Gibs, Vilšir i ČejmbersU Srbiji često kukamo jer nam zbog užasno loše lige igrači beže iz klubova pre no što nauče da koriste brijač. Englezi, pak, imaju dijametralno suprotne razloge za brigu. Zbog užasno jake lige njima igrači jednostavno ne dobijaju prilike da stiču iskustvo. A nedeljni okršaj Arsenala i Mančester Sitija u borbi za trofej Komjuniti Šilda, englesku verziju Superkupa, samo je poslednji u nizu dokaza....

U startnom timu Arsenala, po mnogima začetnika prakse preteranog oslanjanja na strance, Kalum Čejmbers, Džek Vilšir i Kijeran Gibs. Na klupi od Engleza samo još Aleks Okslejd-Čemberlen. Situacija, međutim, postaje još gora kada bacimo progled na prvih 11 aktuelnog šampiona Mančester Sitija u kojem nije bilo niti jednog jedinog Engleza?! Kasnije su u igru ušli Džejms Milner, Mika Ričards i Skot Sinkler, dok je Džo Hart meč presedeo među rezervama.

Izabrane vesti

Ali, to ne menja utisak da engleskim fudbalom vladaju stranci.

Nije to od juče. Pre dve godine Mančester Siti je savladao Čelsi (3:2) u meču koji su od prvog minuta igrala samo četvorica Engleza. Nešto bolja situacija prošle sezone - Mančester junajted je bio bolji od Vigana (2:0), a na terenu "čak" 10 domaćih igrača, po pet na obe strane.

Ovaj nedeljni meč je samo izjednačio rekord iz 2005. kada je su Frenk Lampard i Džon Teri savladali Ešlija Kola, tada igrača Arsenala, i trofej doneli Čelsiju.

I posle se pitaju zašto im ne ide na reprezentativnom nivou?
"Polako, ali sigurno sami sebe ubijamo. Pre 25 godina svi smo imali Škote, Irce ili Velšane u timovima... Sada nema nikog. Ali, nema ni Engleza. Raspadamo se. I to brzo", upozorava Geri Nevil, pomoćnih engleskog selektora Roja Hodžsona.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaMančester SitiKijeran GibsKalum ČejmbersEvropaEngleskaDžek VilširArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara