"'Doviđenja, Engleska'"
"'Doviđenja, Engleska'"

Englezi manje igrali u Ligi šampiona od Šveđana?! Starim kontinentom haraju Brazilci

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.09.14. | 14:42

Igrači iz najveće južnoameričke zemlje proveli najviše minuta na terenu u utorak i sredu uveče

'Doviđenja, Engleska'Igrači iz 64 zemalja su učestvovali u prvom kolu Lige šampiona, a najviše vremena u elitnom evropskom takmičenju su proveli Brazilci. Njih 55 je za 20 klubova ukupno odigralo 4.019 minuta,  tako da su Južnoamerikanci opasno zavladali Starim kontinentom.

Prate ih Španci sa 3.559 minuta, a zatim slede Nemci sa 2.365, ali zanimljivo ovaj broj je prikupljen od igrača iz samo sedam klubova, dok igrači iz zemlje aktuelnog šampiona Evrope brane boje 15 klubova, više nego duplo. Ovo samo potvrđuje činjenicu da se bundesligaši mahom oslanjaju na domaće igrače, a da su fudbaleri koji igraju u inostranstvu ključni šrafovi stranih klubova.

Izabrane vesti

Ipak možda najzanimljiviji podatak je da su engleski fudbaleri tek na 11. mestu po broju prikupljenih minuta (939) i da su ispred njih čak i Šveđani (955), Belgijanci (1.167), Portugalci (1.598), a čak im i Slovenci zbog Maribora dišu za vrat (840). Ovo možda i ne čudi kada se vidi da je igralo samo 12 igrača iz ostrvske zemlje, ali ne može se nikako opravdati zato što su Englesku predstavljali Čelsi, Liverpul, Mančester Siti i Arsenal!

(FOTO: Action images)


tagovi

ArsenalČelsiEngleskaEvropagrafikaLiga šampionaLiverpulMančester Sitistranci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara