""
""

Englezi, ništa to ne valja! Lalana šokirao Slovake, ali Big Sem mora još mnogo da radi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.09.16. | 19:55

Gordi albion jedva sa igračem više slomio Slovake u Trenčinu - 1:0

"Kraljevi kvalifikacija" Englezi trijumfalno su započeli pohod ka Svetskom prvenstvu u Rusiji. Mada je Slovačka, koja im je jedan od glavnih rivala u grupi, igrala očajno danas, očekivali smo mnogo više od duela u Trenčinu. Na kraju, jedva 1:0 za goste i to kasnim pogotkom Adama Lalane u petom minutu nadoknade vremena.

Izabrane vesti

Glupost Martina Škrtela koji je dva žuta kartona zaradio bezobzirnim startovima nad Harijem Kejnom omogućila je Englezima da sa brojčanom prednošću uđu u finiš i probaju da zabeleže pobedu. Paradoksalno, tek sa igračem više gosti su uputili prvi šut u okvir gola na celoj utakmici, a najbolju šansu za danas očajne Engleze propustio je heroj Lalana koji je pogodio stativu u 76. minutu. Većina napada koje su Ostrvljani organizovali u finišu bili su jalovi, i delovalo je da će golman Kozačik uspešno da sačuva mrežu, ali je onda usledio šok.

Vreme predviđeno nadoknadom je bilo isteklo, ali je Milorad Mažić dozvolio Englezima još jedan napad. Deni Rouz je zavrnuo loptu, Pekarik loše regovao i nije izbacio, a Lalana je naleteo na loptu i poslao je ispod slovačkog golmana za veliku radost Gordog albiona i Big Sema. Ovo je ujedno njegov prvi gol u dresu reprezentacije Engleske u 27. nastupu. 

Loše su Englezi igrali u prvom poluvremenu, Olerdajsova ekipa jedva da je stvorila jednu šansu i to onaj šut Sterlinga pored gola u 39. minutu, samo nekoliko trenutaka pre nego što je Švento imao dobru priliku na drugoj strani za Slovačku. Solidno je današnji meč odsudio i najbolji srpski arbitar Milorad Mažić mada nije imao ni malo lak posao. 

Za razliku od utakmice u Trenčinu, sjajan fudbal videli smo u Viljnusu, gde je Slovenija u nadoknadi vremena izbegla poraz u duelu sa Litvanijom (2:2) pogotkom defanzivca Boštjana Cezara. Iako su puleni Srećka Kataneca bili bolji tokom celog meča, olako im je popustila koncentracija pa je domaćin lako poveo lepim golovima Černiča i Slivke sredinom prvog poluvremena. Ipak, u nastavku su stvari došle na svoje mesto. Krhin i Cezar su oba gola postigli glavom i zaokružili preokret kojim su doneli važan bod za Slovence na startu kvalifikacija.

GRUPA F – 1. kolo

Slovačka – Engleska 1:0 (0:0)
/Lalana 90+5/

Litvanija – Slovenija 2:2 (2:0)
/Černič 32, Slivka 34 - Krhin 77, Cezar 90/

20.45: Malta – Škotska

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sem OlerdajsRusija2018reprezentativni fudbalreprezentacija Engleskereprezantacija SlovačkeMilorad Mažićmeđunarodni fudbalAdam Lalana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara