""
""

Englezi prekardašili, sad uče i decu huliganizmu!? Teraju ih da unose baklje na stadione, a onda gađaju sudije (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.12.13. | 12:47

Istraživanja pokazuju da je 86 odsto navijača na utakmicama Premijer lige zabrinuto za bezbednost

Premijer liga Engleske je upozorila da se deca zloupotrebljavaju za unošenje pirotehničkih sredstva na stadione. Anketa u kojoj je učestvovalo 1.635 navijača pokazala je da je trećina navijača u kolevci fudbala osetila negativne posledice korišćenja baklji, dok je 86 odsto zabrinuto za bezbednost.

Premijer liga je saopštila da raste broj incidenata izazvanih upotrebom pirotehnike na mečevima u poslednjih nekoliko sezona, a jedan pomoćni sudija je u oktobru pogođen dimnom bombom sa tribina.

Izabrane vesti

Ovo istraživanje je otkrilo da je kamera zabeležila trenutak kada jedan dečak od osam godina vadi iz ranca petarde i predaje ih jednoj odrasloj osobi.

Premijer liga, Fudbalska liga i Fudbalska asocijacija Engleske (FA) pokreću kampanju kojom bi podsetili navijače da je nelegalno unositi pirotehniku na stadione.
"Ono što najviše uznemirava je činjenica se deca sve više koriste za unošenje pirotehnike na stadione", kaze se u saopštenju Premijer lige.

Kako se dalje navodi, "nije neobično da se mule koriste za unos pirotehnike", ali da je korišćenje dece u tu svrhu prevršilo meru.

Upotreba pirotehnike u engleskom fudbalu naglo je porasla u poslednje tri sezone, kada je zabeležno osam incidenata.
"Baklje su veoma opasne i mogu da izazovu ozbiljne povrede. Imali smo sreću što do sada niko ozbiljno nije povređen" kaže ministar britanske policije Damijan Grin.

(FOTO: Guliver/Getty images, Action images)


tagovi

bakljadaEngleskaEvropahuliganinavijačiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara