"Onjilo"
"Onjilo"

Enigma Onjilo i Arauho: Plaćeni 650.000 evra da bi bili navijači?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.13. | 20:04

Nigerijac odigrao samo 135 minuta, a Peruanac ni sekund...

OnjiloKako se radi u Crvenoj zvezdi najbolje svedoči primer Ifeanija Onjila i Migela Arauha. Nigerijski napadač, posle meča karijere za Javor u kojem je posramio odbranu crveno-belih, stigao je na „Marakanu“ za 450.000 evra, plus 30 odsto od naredne prodaje. Najskuplje letošnje pojačanje odigrao je samo 153 minuta za Zvezdu (bez postignutog gola), više ga nema ni na klupi, već je postao jedan od navijača na tribini.

Trener Slaviša Stojanović, da li iz sopstvenog hira ili zbog pritiska drugih, po svaku cenu gura Abiola Daudu, pa čak kada se ovaj i ne vidi na terenu. Nije sporno da je ovaj Nigerijac odličan igrač, ali kada ne ide, onda ne treba ni siliti, već jednostavno rotirati.

Šta tek reći za Arauha. Mladi Peruanac stigao je letos za 200.000 evra, a nije odigrao ni jedan jedini zvanični meč za Zvezdu, izuzev nekih kontrolnih poput Zemuna kada je postigao i gol. Da li se otkriće sportskog direktora Zorana Stojadinovića još nije priviklo na novu sredinu ili Stojanović smatra da nema dovoljno kvaliteta da ga gurne u vatru? Kada će ako ne sada, s obzirom kakve probleme ima sa štoperima, gde se ne zna ko je nesigurniji. Da li Martinović, Omega, Lazić ili Krneta?
"To je kapacitet koji mi imamo. Kakvu god kombinaciju da izvedem, neko napravi pionirsku grešku, koje na ovom nivou ne bi smele da se prave. Ali eto, nama se to često dešava", otelo se Stojanoviću posle poraza od Čukaričkog kada je prokomentarisao kiks Omege.
Arauho do tada pravi društvo Onjilu na tribinama. Valjda će se neko setiti i zapitati šta je sa njim i zašto je doveden. Do tada ili do zime, kada će se opet grčevito krenuti u potragu za novim pojačanjima na poziciji štopera, golman Boban Bajković će i dalje biti najbolji igrač Zvezde.

To sve govori, zar ne?

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

FK Crvena zvezdaIfeani OnjiloMigel ArauhoSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara