"Đorđe Crnomarković"
"Đorđe Crnomarković"

Enigma Đorđe Crnomarković: Ko je momak koga traži Atalanta?

Vreme čitanja: 4min | pet. 06.11.15. | 11:29

“Lagao bih kada bih rekao da ne bih voleo da završim u Bergamu, ali sada je prioritet Javor, a uveren sam da ćemo pose 22 kola biti među prve četiri ekipe“, kaže jedan od pouzdanijih štopera u Superligi

Đorđe CrnomarkovićPoput meteora uleteo je na srpsko fudbalsko nebo Đorđe Crnomarković. Ruku na srce, malo ko je, do pre samo nekoliko meseci znao za ovog stamenog momka iz Beograda. Fudbalski se učio u srpskoligašu Beogradu sa Karaburme, kalio u Šumadiji iz Jagnjila, da bi ozbiljan igrač postao na Katpoint Areni u Pećincima. Dobre igre i fudbalski štof, nisu promakle skautima Javor Matisa, pa se snažni štoper ubrzo obreo u Ivanjici. Tu i počinje njegova prava priča, jer je svojim nastupima u jesenjem delu sezone, zasenio poznatija imena. Ćutao je 22-godišnji štoper, radio i na kraju izgradio sebe i utkao se u skor Javorovih odličnih rezultata, pa je u Ivanjicu, otkrio nam je nedavno potpredsednik Petar Lazović, stigla i ponuda Atalante.

A o kome se zapravo radi? O momku koji je to elite stigao iz treće lige. Iz mokroluške Šumadije, preko Obilića, Šumadije iz Jagnjila i Donjeg Srema. Kada se klub iz Pećinaca vratio u drugu ligu Crnomarković je prihvatio poziv iz Ivanjice. Ispostavilo se - savršen izbor, pošto sada mladog igrača mnogi treneri svrstavaju među najpouzdanije štopere u Superligi.
"Iskreno, odličan je osećaj i prijaju mi takvi komentari koji kruže. Mada sam ja sam miran i tih momak koji ne voli da se eksponira. Na meni je samo da nastavim pružati odlične partije za klub, zajedno sa saigračima i  trenerom Aleksandrom Janjićem".

Izabrane vesti

Očigledno je, da ste izborom kluba, pogodili pravo u centar. Da li ste zadovoljni posle nekoliko meseci provedenih u Ivanjici?
"Složio bih se da smo moj otac i ja  pogodili sa izborom kluba. Posle Donjeg Srema imao sam nekoliko poziva klubova koji su me želeli, ali izabrali smo Javor i mislim da smo napravili odličan potez. Stabilan klub, dobar za napredovanje mladih igrača. Četiri meseca sam u Ivanjici i zadovoljan sam do sada kako stvari teku. Miran grad, dobri ljudi , dobri uslovi za rad".Protiv Partizana

Jedan ste od retkih igrača, ako ne i jedini, koji je odigrao sve prvenstvene utakmice u prvom delu šampionata. Da li ste se pre početka takmičenja, nadali da ćete prigrabiti dres prvotimca i biti najstandardniji član prve jedanaestorice?
"Nisam očekivao da ću dobiti priliku već na startu takmičenja. Na pripremnim utakmicama sam pokazao i dokazao svoj kvalitet i na šefu je posle bilo da odluči ko će zaigrati od početka. Iz utakmice u utakmicu sam bio sve bolji i sigurniji. Posle je sve krenulo kako treba po mene i na meni je da zadržim taj kontinuitet dobrih igara koji već traje 16 kola. Dokazao sam klubu i stručnom štabu na terenu da sam došao kao pojačanje i da nisu pogrešili što su me angažovali".

Koje bi vaše fudbalske vrline istakli i da li ima nekih segmenata na kojima morate raditi kako bi dostigli još viši nivo?
"Istakao bih da su moje vrline sigurnost na lopti, dobar skok, brzina kao i snaga u duelima. Na meni je da popravim sitne nedostatke koje imam da bi sve bilo u redu. Verujem da će iz utakmice u utakmicu sve ići na bolje. I na treninzima se mora davati maksimum kako bi na utakmicama bilo sve u redu, jer kakav si na treningu takav si i na utakmici".duel sa Ugom Vijeirom

Đorđe ističe da nije tajna i da naša liga ima mnogo dobrih napadača, pa je izdvojio par imena protiv kojih je bilo teško igrati i sačuvati na kraju. Pre svega Andriju Pavlovića, Ognjena Ožegovića, Aleksandra Kataija i Andriju Živkovića. Dvojica su već napustila srpski fudbal, čini se da će i ostali ubrzo njihovim stopama. Kao i sam Crnomarković. Serija A zvuči kao ostvarenje sna.
"Slagao bih ako bih rekao da ne bih voleo da završim u Bergamu. Ali nije na meni da o tome mislim,a na meni  je samo da mislim o klubu gde sam trenutno i da pružam na terenu što bolje partije. Videćemo na zimu kad se polusezona bude završila šta će se desiti".

Dok ne prođe i tih mesec i po dana - barem - fokus je na Javoru. A Javor igra zaista dobro, iako se poslednjih nedelja muči sa realizacijom.
"Nismo zadovoljni nekim utakmicama koje smo igrali kući, a nismo pobedili. Nadigrali smo neke ekipe koje smo zaslužili da dobijemo poput Radnički Niš, Čukarički, Mladost iz Lućana... Imali smo  visok posed lopte, mnogo šuteva, ali jednostavno lopta neće da uđe u mrežu. Tim i klub su zaslužili da se nalazimo na drugom mestu. Kada pogledam koliko bodova smo kući izgubili mogli smo da budemo drugi sa 33 ili 34 boda, ali to je fudbal. Na nama je da nastavimo da slušamo šefa i da igramo fudbal pa ćemo videti posle 22 kola gde ćemo se nalaziti, a siguran sam da ce taj skor biti među prve četiri ekipe", optimista je Đorđe Crnomarković.

Piše: Ana Maričić;
Foto: Star Sport


tagovi

SuperligaSrbijaJavorĐorđe Crnomarković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara