Vijera, Arteta, Nagelsman, Alegri i Žardim
Vijera, Arteta, Nagelsman, Alegri i Žardim

Enrike i Lev otpali, pet imena za Vengerovog naslednika, samo jedna velika karijera

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.05.18. | 09:29

Na mladima svet ostaje

Vremena je sve manje, Arsenalu se žuri, pa je spisak potencijalnih naslednika na klupi Tobdžija skraćen na svega pet imena. Pre koju godinu rekli bismo prilično začuđujuća imena. Ali vremena se menjaju, pa i poslovna filozofija. Na Emirejtsu su okrenuli novi list. Cele 22 godine su “trpeli“ Arsena Vengera. Poslednjih sezona postalo je jasno da ih je vreme pregazilo. U Londonu sada žele da nadoknade propušteno, pa polako, ali sigurno prevladava ideja da se dirigentska palica poveri mlađem stručnjaku.

Značajno mlađem.

Izabrane vesti

Nekoliko ostrvskih medija navodi da je zato spisak potencijalnih trenera skraćen na svega pet imena. Otpali su Luis Enrike, iako je on ima velikog zagovornika u liku direktora fudbalskih odnosa Raula Sanljehija, ali i zahtev za mamutskom platom od 17.000.000 evra, te Joahim Lev, jer je Arsenalova namera da šef imenuje pre Mundijala i početka priprema, a sa selektorom aktuelnog svetskog prvaka to nije moguće.

Zato su ostali: Maksimilijano Alegri, jedini na listi sa velikom trenerskom karijerom, predvodnici novog talasa Mikel Arteta, Patrik Vijera i Hofenhajmov Julijan Nagelsman, ali i jedno ime koje se do sada nije pominjalo - Leonardo Žardim iz Monaka. Već dokazan kao odličan trener, ali ne baš na najvećoj sceni. Monako to nije, bez obzira na ono polufinale Lige šampiona.

Svi oni će u narednim danima dobiti pozive na razgovore u Londonu. Ali kako trenutno stoje stvari, glavno pitanje je za koju opciju će se Arsenal odlučiti: staru ili novu školu. Alegri je nesporni favorit ako budu krenuli po trenera TOP klase. Međutim, na Emirejtsu je u poslednje vreme sve jači uticaj Džoša Krenkea, sina većinskog akcionara Arsenala Stena Krenkea. Upravo se Džoš zalaže za mlađe trenere, pre svega Artetu, koji se školuje u Mančester Sitiju uz Pepa Gvardiolu, i Vijeru. Šef skauting službe Sven Mislintat je logično za Nagelsmana.

Čini se da je Žardim tu jedini bez jakih leđa, mada su Italijani ovih dana pisali da njega baš hoće Čelsi. Možda ih superagent Žorž Mendes ovako samo požuruje.

Ali što se tiče Arsenala, čini se da bi posle 22 Vengerove godine u Londonu trebalo da počne vladavina jednog od ove petorice.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Mikel ArtetaMasimilijano AlegriPatrik VijeraJulijan NagelsmanLeonardo Žardim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara