""
""

Erikson je baš omatorio: Kina osvaja Mundijal

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.16. | 13:47

Trener Šangaja hvali fudbal u Aziji

Nikad se niko iz Azije nije popeo na krov sveta. Niko nikad nije bio ni u finalu. Najbliža tome bila je Južna Koreja pre 14 godina, kad je zajednički sa Japanom organizovala Mundijal, na kome je završila četvrta.

Stižu, ipak, najave da će se jedna reprezentacija uskoro okotiti titulom najbolje na planeti. I to kažu da će biti - kineska.
U narednih deset, možda 15 godina, siguran sam da će reprezentacija Kine biti sposobna da se bori za osvajanje Mundijala“, reči su Svena Gorana Eriksona, 68-godišnjeg trenera Šangaj SIPG.

Izabrane vesti

Razumljivo, kad si u Kini, ponašaš  se kao Kinez, ali utemeljenje ovoj tvrdnji iskusni švedski stručnjak pronašao je u dešavanjima iz svoje bogate karijere.
Bio sam u Italiji tokom 90-ih godina prošlog veka kad je svaki igrač na svetu žele da dođe u Kalčo, jer je fudbal tamo bio na visokom nivou. Zatim sam radio u Engleskoj početkom ovog milenijuma, a to je period u kome su svi želeli da igraju u Premijer ligi, zbog toga što se u njoj vrati ogroman novac, a i što je kvalitet fudbala sjajan“.

A onda...
„Ove 2016. godine čini mi se da svi iz istog razloga dolaze u Kinu. Mislim da se nalazim u pravo vreme na pravom mestu. U Kini na svakom koraku možete da primetite kako fudbal raste, kako se razvija“, dodao je Erikson.

Kinezi pravci sveta. Trenutno su na 93. mestu FIFA rang-liste. Hm...

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

Sven Goran EriksonReprezentacija KineMundijalmeđunarodni fudbalKina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara