"Arsenalova rapsodija"
"Arsenalova rapsodija"

Esencija Arsenalove filozofije: Čelsi kao džak za udaranje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.09.16. | 20:15

Sančez, Volkot i Ozil za pola sata izmasakrirali Plavce - 3:0

Arsenalova rapsodijaDavno su prošla vremena kad je Arsenal bio nepobediv, ali tim Arsena Vengera i dalje je jedan od napadački najpotentnijih timova u Premijer ligi. I jedan od najnepredvidivijih. A večeras smo na Emirejtsu mogli da vidimo onu lepšu ili možda bolje reći razorniju stranu Tobdžija. Čelsi je prosto rastavljen na komade. U velikom derbiju Londona brutalnih 3:0 za Arsenal u šestom kolu Premijer lige.

Sve je rešeno u prvih 45 minuta koliko je trebalo Aleksisu Sančezu, Tiju Volkotu i Mesutu Ozilu da uz obilatu pomoć Čelsijeve nefunkcionalne odbrane do vrha napune mrežu Tiba Kurtoe. Ali ta promaja koja je sve vreme duvala u odbrani gostujućeg tima nikako ne umanjuje žar sa kojim su igrale Tobdžije.

Izabrane vesti

Bila je to esencija od ove nedelje dvodecenijske vladavine Arsena Vengera u Arsenalu. Lopta je na momente išla toliko brzo da Plavci nisu mogli očima da je uhvate. Prvi je gol, doduše, domaćima poklonio Geri Kejhil. Sančez takve šanse ne propušta. Atletski trk i hladnokrvno bockanje lopte preko Kurtoe za 1:0.

Samo dva minuta i 21 sekund kasnije na semaforu je već pisalo 2:0. Ovaj put klasična "vengerovska" tiki-taka. Kazorla, Ozil, Ivobi, Ozil, Ivobi, pa lopta kroz petoricu na bok do Ektora Beljerina i povratna do usamljenog Volkota. Devetorica Čelsijevih igrača ostali su ukopani jedan drugog da gledaju i pitaju se: Šta se, dođavola, ovde desilo?

I tek da grogiranom rivalu slučajno ne padne na pamet da bi mogao da dobije prostora da prodiše ubitačna kontra za 3:0 u 40. minutu. Mesut Ozil je N’Golu Kanteu jednim potezom objasnio da se protiv takvih majstora ne treba zaletati, kasom pregazi 70 metara i posle duplog pasa sa Sančezom čije su kretnje rasparale blok Kejhila i Davida Luiza volejom i treći put bacile Kurtou na leđa.

Drugo poluvreme nije ni moralo da se igra. Arsenal se zadovoljio sa tri brza komada i povukao ručnu. Čelsiju su posle šamaranja u prvih 45 minuta noge počele da klecaju čim bi i pomislio da težište igre prebaci na Arsenalovu polovinu terena. Tako užasna odbrana vezuje noge i ofanzivnim igračima. Čak ni profesor defanzive kakav je Antonio Konte ne zna šta mu je činiti. Samo protiv Barnlija Plavci su se odbranili. Protiv Arsenala predstavljali su džak za udaranje.

A domaći se nisu pošteno ni oznojili...

PREMIJER LIGA  - 6. kolo:

Subota:

Mančester Junajted - Lester 4:1 (4:0)
/Smoling 22, Mata 37, Rašford 40, Pogba 42 - Grej 59/

Bornmut  - Everton 1:0 (1:0)
/Stanislas 23/

Liverpul - Hal Siti 5:1 (3:0)
/Lalana 17, Milner 30pen, 71pen, Mane 36, Kutinjo 52 - Mejer 51/

Midlzbro - Totenhem 1:2 (0:2)
/Gibson 66 - Son 7, 23/

Stouk - VBA 1:1 (0:0)
/Alen 73 - Rondon 91/

Sanderlend - Kristal Palas 2:3 (1:0)
/Defo 39, 60 - Ledli 62, Mekartur 76, Benteke 94/

Svonsi - Mančester Siti 1:3 (1:1)
/Ljorente 13 - Aguero 9, 66pen, Sterling 77/

Arsenal - Čelsi 3:0 (3:0)
/Sančez 11, Volkot 14, Ozil 40/

Nedelja:
17.00: Vest Hem -Sautempton

Ponedeljak:
21.00: Barnli - Votford

(FOTO: Action images)


tagovi

Tio VolkotPremijer ligaMesut OzilEvropaEngleskaČelsiArsenalAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara