"Evandro"
"Evandro"

Evandro napada titulu u Portugaliji!

Vreme čitanja: 1min | čet. 12.12.13. | 11:00

Nekadašnji Zvezdin vezista prva meta lisabonskog Sportinga u januaru

Evandro

Mnogo je stranaca koji su posle odlaska iz Crvene zvezde napravili odlične karijere, poput Maurisija Moline ili Ernana Barkosa, a jedan od njih je i Brazilac Evandro.

Izabrane vesti

Lucidni vezista koji je na Marakanu stigao početkom 2011. godine napustio je Marakanu leta 2012. jer Zvezda nije imala novca da ga plaća, pa je pronašao angažman u Estorilu, i u Portugaliji je pokazao kakav je igrač. Tim iz mondenskog grada na obali Atlantika je prošle sezone izborio plasman u Ligu Evrope, a i u ovom šampionatu mu ide dobro - nalazi se na 4. mestu, odmah iza "velike trojke" Porta, Benfike i Sportinga.

Upravo Sporting, trenutni lider Primeire, želi da s Evandrom napadne titulu, koju čeka od 2002. godine! Kako javlja Abola, najuticajniji sportski list u Portugaliji, trener lisabonskih Lavova Leonardo Žardim smatra da bi s Brazilcem zančajno pojačao vezni red, a to mu je neophodno u trci s Portom i Benfikom, klubovima koji imaju mnogo "dužu" klupu i skuplje igračke kadrove.

Evandro ima 27 godina, pre Zvezde igrao je u Atletiko Paranenseu, Gojasu, Palmeirasu, Atletiko Mineiru i Vitoriji, a za crveno-bele je na 49 utakmica postigao 16 golova. Delije pamte njegove dobre igre, ali i ovaj promašeni penal u derbiju s Partizanom:

(Foto: Action Images)


tagovi

FK Crvena zvezdaEstorilEvandro GebelEvropaSporting LisabonSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara