"Manuel Lansini"
"Manuel Lansini"

Evo ga i Vest Hem - 450 minuta posta, pa pobeda! Bilićev džoker je Manuel Lansini (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.16. | 20:25

Čekićari jednim udarcem razbili Kristalnu palatu - 1:0

Manuel Lansini

Pet utakmica čekao je Vest Hem da uzme bar jedan bod i konačno krene s mrtve tačke posle gotovo katastrofalnog početka sezone, a nakon četiri uzastopna poraza, potom i remija, Čekićari konačno su dočekali svojih 90 minuta. I to nakon 450 posta. Ekipa Slavena Bilića pronašla je idealnu žrtvu za izlazak iz krize - Kristal Palas (Kristalna palata pr. a.) - koji je jednim udarcem maljem razbila u sitne deliće - 1:0.

Izabrane vesti

Dug je put pred londonskim klubom, koji po svaku cenu želi da se preseli u gornji dom Premijer lige. Ali, gostovanje na terenu gde su Čekićari slavili u poslednje dve godine došao je kao pljusak usred sušnog perioda, jer konačno su igrači Slavena Bilića dobili zamajac potreban za ostvarenje cilja. 

Nije igra bila na zadovoljavajućem nivou, ali gosti su uradili dovoljno da uzmu ceo plen - iz jedne dobre akcije Bilićev džoker Manuel Lansini zatresao je mrežu posle dobrog prodora i asisteincije Arona Kresvela. Dok je odbrana bila na nivou, uostalom kao i golman Adrijan, koji je uspeo da natera Kristijana Bentekea da promaši jedananesterac u finišu prvog poluvremena.

Osim toga španski čuvar mreže bio je gotovo nerešiva enigma za napad domaćina, koji je pucao iz svih oružja, ali zid na gol liniji Vest Hema nije mogao da bude probijen. 

Ono što će igračima Kristal Palasa pored promašenog šuta s kreča takođe biti zamereno jeste i to što nisu uspeli da iskoriste gotovo period od gotovo 20 minuta igre sa igračem više. Asistent Kresvel je u periodu od samo 60 sekundi uspeo da zaradi prvo žuti karton zbog simuliranja, a onda dobije i drugi žuti karton i tako svoj tim ostavi na cedilu.

Ipak, rezultat se do kraja meča nije menjao, iako je Adrijan vrhunskom paradom odbranio Bentekeov udarac glavom u trećem minutu nadoknade. 

PREMIJER LIGA, OSMO KOLO

Subota:

Čelsi - Lester 3:0 (2:0)
/Dijego Kosta 7, Azar 33, Mozes 80/

Bormut - Hal 6:1 (3:1)
/Danijels 5, Kuk 41, Stanislav 45, 65, Vilson 83, Gosling 88 - Mejson 34/

Arsenal - Svonsi 3:2 (2:1)
/Volkot 26, 33, Ozil 57 - Sigurdson 38, Baston 66/

Mančester Siti - Everton 1:1 (0:0)
/Nolito 72 - Lukaku 64/

Stouk - Sanderlend 2:0 (2:0)
/Alen 8, 45+1/

VBA - Totenhem 1:1 (0:0)
/Šadli 82 - Dele Ali 89/

Kristal Palas - Vest Hem 0:1 (0:1)
/Lansini 19/

Nedelja:

14.30 Midlzbro - Votford
17.00 Sautempton - Barnli

Ponedeljak:

21.00 Liverpul - Mančester junajted

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaManuel LansiniKristal PalasEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara