""
""

Evrokup se formira, FIBA ostaje bez argumenata: Peković na sastanku u Londonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.16. | 16:25

Predsednik Partizana će 29. aprila u britanskoj prestonici razgovarati o učešću crno-belih u drugom po rangu evropskom takmičenju

Polako, ali sigurno naziru se konture ishoda košarkaškog rata između Evrolige i FIBA, za koji su veoma zainteresovani sve zemlje Starog kontinenta, pa i Srbija, odnosno klubovi iz Jadranske lige.

Izabrane vesti

Posle nedavnih odluka klubova iz više evropskih zemalja, a poslednja u nizu je bila iz redova kontinentalnog prvaka Španije, došlo je vreme da se konkretizuju određene stvari.

Krajem aprila, tačnije 29. dana u ovom mesecu, u Londonu će se održati sastanak sa potencijalnim članovima evro-takmičenja.

ŠPANCI PODRŽALI EVROLIGU!

Pošto formiranje nove Evrolige nije sporno čak ni za čelnike FIBA, najveća pažnja sastanka u britanskoj prestonici biće posvećena temama koje su u vezi sa Evrokupom.

Među njima se, naravno, nalazi i učešće srpskih klubova u pomenutom takmičenju. Kako je ranije najavljeno, od učešća Mege, koja je osvojila četvrto mesto u ligaškom delu Jadrana, najverovatnije neće biti ništa, a za očekivati je da Partizan u Londonu predstavlja predsednik Nikola Peković koji će se do tada vratiti iz SAD.

LIJETUVOS RITAS ODABRAO EVROKUP I PORUČIO FIBA: NE PLAŠE NAS VAŠE PRETNJE!

Đordi Bertomeu je nedavno Jadranskoj ligi ponudio da šampion igra Evroligu, a sledeća tri kluba po plasmanu da se takmiče u Evrokupu.

Iako definitivan odgovor na tu ponudu još nije stigao, među klubovima preovladava raspoloženje da se Jadran prikloni Evroligi, iako FIBA i dalje preti raznim suspenzijama za nacionalne timove.

ITALIJANI PRIHVATILI PONUDU ZA EVROKUP, TRAŽE MESTO I ZA ČETVRTU EKIPU

Pitanje je, međutim, koliko je u ovom trenutku taj štih u rukama FIBA jak, budući da bi onda ova organizacija morala da suspenduje evropske šampione Špance i kontinentalne vicešampione Litvance, jer je Lijetuvos Ritas, primera radi, već potpisao ugovor da će naredne tri godine igrati Evrokup.

Slično su još prošlog meseca učinila tri italijanska kluba, Ređina, Dinamo Sasari i Trento, nakon čega je FIBA zapretila svim savezima čiji klubovi odaberu Evrokup pre njene Lige šampiona, izbacivanjem iz raznih međunarodnih takmičenja. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanNikola PekovićMega LeksRitasItalijaFIBAEvroligaĐordi BertomeuDinamo Sasari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara