""
""

Evroligaši odbili predlog FIBA

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.07.15. | 21:59

Evroligaši su u odgovoru predsedniku FIBA saopštili da neće da se odreknu vlasništva i kontrole nad takmičenjem jer smatraju da je ono ključ napretka klupske košarke

Borba na relaciji FIBA – ULEB nikakone prestaje. Klubovi suvlasnici košarkaške Evrolige odlučili su da odbace predlog FIBA da postanu deo novog takmičenja po okroviteljstvom ove organizacije.

Izabrane vesti

Evroligaši su u odgovoru predsedniku FIBA saopštili da neće da se odreknu vlasništva i kontrole nad takmičenjem jer smatraju da je ono ključ napretka klupske košarke.
"Petnaest godina od osnivanja Evrolige konstatujemo da klubovi ostaju baza i osnov svih košarkaških aktivnosti širom sveta. Uvereni smo da klubovi moraju zadržati vlasništvo i kontrolu nad takmičenjem, i nismo spremni da se odreknemo onoga što je bio ključ napretka evropskog klupskog takmičenja u tom periodu", navodi se u pismu evroligaša upućenom predsedniku FIBA Orasiju Muratoreu.

Ovo saopštenje potpisali su Anadolu Efesa, Barselone, Fenerbahčea, Makabija, Olimpijakosa, Olimpije Milano, Panatinaikosa, CSKA, Reala, Laboral Kuče i Žalgirisa su saopštili FIBA da sa njima može da pregovara samo kolektivno, kao sa jednim subjektom, jer predstavljaju jedinstven glas.

FIBA je predložila novu Evroligu, u kojoj bi stalni članovi bili Real, Barsa, Efes, Fener, PAO, Olimpijakos, CSKA i Makabi. Četiri mesta dobili bi šampioni Italije, Nemačke, Francuske i Litvanije, a preostala četiri mesta od 16 učesnika bi zauzeli kvalifikanti.

Najavili su osnivanje komisije koja bi analizirala predlog FIBA, te sastanak sa čelnicima ove organizacije od 1. novembra.


tagovi

ULEBFIBAEvropaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara