""
""

KLADIONIČARSKI DAN (nedelja): Rumuni i Francuzi su baš prodali

Vreme čitanja: 9min | ned. 19.06.16. | 22:49

Sva dešavanja sa prvenstva u Francuskoj pratite na portalu MOZZART Sport

- Evo kraja utakmice i u Lionu! Veliko slavlje albanskih fudbalera i navijača, kao i selektora De Bjazija. Albanci su pobedili, ali ostaje da se vidi da li će im to biti dovoljno za plasman u osminu finala prvenstva Evrope. Ko bi očekivao ovakav ishog. 

Izabrane vesti

90+2. minut - Sudija je svirao kraj utakmice u Lilu, Švajcarska i Francuska su podelile plen, a golove nismo videli ni u najavi. Trikolori su ovim rezultatom osigurali prvo mesto na tabeli, a Švajcarci drugu poziciju. 

90. minut - U Lilu ćemo gledati još dva minuta sudijske nadoknade vremena, samo nije baš najjasnije zašto je sudija doneo takvu odluku. Albanci u Lionu čini se prilično rutinski čuvaju loptu i rezultat. Pet minuta nadoknade u Lionu će da se igra. Svašta još može da se desi. 

88. minut - Mavraj je podigao na noge pola stadiona u Lionu, ali se ispostavilo da je lopta zatresla samo spoljni deo mreže Tatarušanuovog gola. Imali su dobru priliku i Francuzi da povedu protiv Švajcarske, a ko drugi, nego Dimitri Paje. Ovaj put njegov šut iz slobodnog udarca završio je u živom zidu. 

84. minut - Bodre se Albanci međusobno i na terenu i na tribinama. A u Lilu i jedni i drugi izgledaju kao da jedva čekaju da se završi utakmica. Ko zna, možda su planirali neki noćni provod, a ni svetla Pariza nisu tako daleko od Lila.  

81. minut - Selekcija Rumunije u ovim trenucima sve više deluje kao neka razbijena vojska. Ni bod im neće značiti ništa, jednostavno moraju da naprave potpuni preokret. Vremena je sve manje, a i nemaju više nikog od igrača koji deluje raspoloženo. A opet, vidi se da je De Bjazi od Albanije skockao pravu italijansku ekipu koja još jednom pokazuje koliko je disciplinovana.

77. minut - "Sevnula" je Pajeova desnica u kaznenom prostoru. Umalo da polomi prečku udarcem sa nekih 15-ak metara. Da je bio precizan, to bi fudbaleru Vest Hema bio treći pogodak na šampionatu. A prečku smo videli i u Lionu, gde je Andone zatresao okvir gola i uplašio navijače Albanije. 

74. minut - Deluje kao da se reprezentativcima Francuske u ovim momentima baš i ne igra fudbal previše. Oni su mislima na nekom drugom mestu, verovatno već razmišljaju o potencijalnom rivalu u osmini finala. Ni Švajcarci, koji još nisu uputili šut u okvir gola u drugom poluvremenu, nisu preterano zainteresovani.

69. minut - Rumuni pritiskaju sve više i više, ali nema tu neke jasne i sjajne ideje kako probiti odbranu Albanije. Rumuni činjenica, imaju veći posed lopte i inicijativu, ali sa ovakvom igrom mogu samo da sanjaju plasmanu u narednu fazu takmičenja.  

- U ovim trenucima raste kvota na pobedu Rumunije. Trenutno iznosi 10,8. Pogledajte OVDE ostale kvote u klađenju uživo.

63. minut - Gabrijel Torže uneo je dosta živosti u igru Rumunije, to sve baš vidi u ovim trenucima. Rumuni kao da idu na sve ili ništa. Sa druge strane, Francuzi su se protiv Švajcarske prilično povukli. Trenutno je posed lopte debelo na strani Švajcarske i to preko 60 posto.


59. minut - Konačno malo posla za golmane u Lilu. Švajcarac Zomer pokazao je da ipak nije zaspao između stativa, a Grizman još jednom demonstrira kakav šut ima. Šut sa distance je nešto najbliže šansi za pogodak na ovoj utakmici. Makar nešto da se dešava.

55. minut - Golova nema u duelu Švajcarske i Francuske, ali je zato pukla lopta pred kaznenim prostorom Švajcarske. Ipak se retko viđaju ovakve scene na ozbiljnim fudbalskim takmičenjima. Utakmica je, naravno, veoma brzo nastavljena, jer barem lopti imaju koliko hoćete na stadionu u Lilu. 

50. minut - Krenuli su Rumuni ofanzivnije u drugom poluvremenu. Žele pošto-poto da postignu izjednačujući pogodak kako bi mogli malo lakše da dišu. Međutim, Albanci i dalje opasno vrebaju priliku iz kontranapada. U Lilu švajcarski fudbaleri izgledaju otresitije nego u prvom poluvremenu. Valjda su videli da Francuzi nisu vanzemaljci.

- Počelo je drugo poluvreme na obe utakmice

45. minut - Kraj poluvremena na obe utakmice. Kao što smo već rekli, interesantnije je u Lionu, makar zbog tog gola koji je dao Sadiku za Albaniju koja sada ima šanse za plasman u osminu finala. Biće svega u nastavku večeri i to na oba stadiona, nema dileme.

- Kvota na pobedu Albanije u klađenju uživo sada iznosi 1,50. Pogledajte OVDE ostale kvote.

43. minut - GOOOOOOL! Albanija vodi sa 1:0, a strelac je Sadiku i to udarcem glavom. Realno gledano, Albanci su zaslužili pogodak, ali je i golman Tatarušanu napravio jednu od retkih grešaka. To je prvi gol Albanije na EP u istoriji. Na drugom večerašnjem duelu grmi Marseljeza sa tribina stadiona Pjero Moro u Lilu, ali to nije pomoglo francuskim fudbalerima da načnu mrežu žilavih i borbenih Švajcaraca.

38. minut - Narodski rečeno, reprezentativci Francuske u ovim momentima previše petljaju sa loptom. Kao da ne znaju šta će sa njom, a čak i kad imaju neku ideju, tu su švajcarski defanzivci da ih zaustave. Ovaj deo večeri ipak pripada momcima koji špartaju po terenu u Lioni. Albanci i Rumuni igraju zanimljiviji meč. Barem tako deluje.

34. minut - Nema dileme, albanski fudbaleri su u prethodnom periodu bili sve ofanzivniji i pokušavaju da pritiskaju zadnju liniju rumunske reprezentacije. Ubacuju loptu u kazneni prostor kad god stignu, ali Rumuni zasad nekako izlaze na kraj sa tim. A tu je i Tatarušanu na golu.

30. minut - Posle prvih pola sata na večerašnjim utakmicama, možemo da konstatujemo da ovi dueli uopšte nisu loši, iako još nismo videli nijedan gol. Dosta se trči, bilo je i nekih prilika, a svakako deluje kao da će mreže da se tresu u narednih sat vremena. Ili se bar mi nadamo tome...

26. minut - Videli smo i malo borilačkih veština na stadionu u Lilu. Adil Rami je dobio žuti karton jer je nogom u glavu nokautirao Švajcarca Granita Džaku. I jedan i drugi su dobro prošli. Prvi, jer mu je glava ipak ostala na ramenima, a drugi što nije dobion crveni karton.

22. minut - Albanca Lenjanija će zapamtiti na ovom EP po promašenom praznom golu sa pet metara. Ipak, sreća je njegova što je sudija digao zastavicu za ofsajd pred golom Rumunije. Kingsli Koman u francuskom timu deluje brzo gotovo kao Jusein Bolt. Švajcarci ne mogu da ga uhvate po desnom krilu i mogao bi da im zaprži čorbu. Problem je što Žinjaka nema nigde


18. minut - Ekipa Didijea Dešana malo je pojačala ritam, mada Švajcarci ne deluju kao ekipa koja ne može da se suprotstavi. Uvodni period meča obeležio je Pogba. Valjda je i on svestan da može mnogo više od do sada prikazanog. Na utakmici u Lionu, čini se su albanski fudbaleri malo došli do daha i počinju polako ali sigurno da prete Rumuniji.

13. minut - Konačno se malo probudio i Pol Pogba, najbolji francuski fudbaler. Mogao je do gola sa distance, ali ga je zaustavila prečka. Inače, Trikolori ni na ovoj utakmici, bar u uvodnim trenucima ne deluju baš ubedljivo, niti previše organizovano. Na drugom meču, u duelu Rumunije i Albanije, naši istočni susedi drže loptu, ali ne znaju baš šta će sa njom.

9. minut - Opa! Sada se zakuvava na obe utakmice, a u glavnim ulogama bili su golmani Albanije i Francuske. Beriša je zaustavio bombu sa distance, a Ljoris je nekako sačuvao mrežu iako je Embolo šutirao sa samo par metara. Mladi Švajcarac je morao mnogo, mnogo bolje iz ove situacije.


5. minut - Očekivano, i Francuzu i Rumuni jurnuli su da napadnu večerašnje rivale. Trikolori nošeni velikom podrškom sa tribina stadiona u Lilu. U Lionu, na drugoj strani, ima dosta navijača Albanije koji ne posustaju sa pesmom iako realno njihova ekipa ima najmanje šanse da plasira u osminu finala. Rumuni kao da su dobili instrukciju da šutiraju iz svih pozicija.

- Počele su obe utakmice!

- Prvoplasirani tim A grupe u osmini finala sastaće se sa jednim od trećeplasiranih timova koji prođu dalje. U igri su ekipe iz grupa C, D, E. 

- Prema kvotama MOZZART kladionice Francuska i Rumunija su favoriti u večerašnjim duelima. Pogledajte OVDE sve kvote

- Počinje rasplet u A grupi. Francuska je osigurala plasman u osminu finala, a i Švajcarci su praktično tu, međutim, ne baš 100 posto matematički. Albaniju pobeda ostavlja u igru, a Rumuni bi sa tri boda trebalo da overe osminu finala. 


ŠVAJCARSKA – FRANCUSKA 0:0

Lil

Stadion: Pjer Moro
Kapacitet: 50.186
Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

ŠVAJCARSKA (4-2-3-1): Zomer – Lihtštajner, Šar, Đuru, Rodrigez – Behrami, Džaka – Šaćiri (Fernandes od 79), Džemaili, Mehmedi (Elvedi od 85) - Embolo (Seferović74).

FRANCUSKA (4-3-3): Ljoris – Sanja, Rami, Košjelni, Evra – Sisoko, Kabaj, Pogba – Koman, Grizman (Matuidi od 77), Žinjak.


RUMUNIJA – ALBANIJA
/
Sadiku 43/

Lion

Stadion: Limijer
Kapacitet: 59.186
Sudija: Pavel Kralovec (Češka)

RUMUNIJA (4-2-3-1): Tatarušanu – Sapunaru, Grigore, Kirikeš, Matel – Prepelica (Sanmarten od 46), Hoban – Popa (Andone od 68), Stančiu, Stanku – Alibek (Torže od 57).

ALBANIJA (4-1-4-1): Beriša – Hisaj, Ajeti, Mavraj, Agoli – Baša (Cana od 83) - Lila, Abraši, Memušaj, Lenjani (Roši od 77) – Sadiku (Balaj od 59).


- A evo i dokaza da nisu svi navijači divljaci. Fanovi Republike Irske na jednom trgu u Bordou bili su oduševljeni jednom plavokosom Francuskinjom.

- Skočila je kvota da će Kristijano Ronaldo biti najbolji strelac kontinentalnog šampionata. Opširnije OVDE

- Još malo o Ronaldu. As Reala je u Francuskoj uputio više šuteva nego cele ekipe Italije, Velsa, Austrije, Turske... Ali gola još nema... Opširnije OVDE

- Inače, Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je danas disciplinske postupke protiv fudbalskih saveza Portugalije i Mađarske zbog ponašanja navijača na utakmicama protiv Austrije i Islanda na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Kako se navodi, Portugalci su odgovorni što je jedan mladi navijač posle meča, koji je završen 0:0, ušao na teren i napravio "selfi" sa Kristijanom Ronaldom, koji ga je, sve vreme, štitio od redara i policije.

Sa druge strane, Mađari su na tapetu jer su njihovi navijači tokom meča sa Islandom 1:1 napadali redare, palili baklje i ubacivali razne predmete u teren.

- Na utakmici u Lilu večeras će se sastati Francuska i Švajcarska. Obe selekcije i u drugom kolu teško su došle do bodova. Bezidejna Francuska žilave Albance slomila je tek u samom finišu, kada je Orlovima ponestalo snage i koncentracije, dok je Švajcarska jurila prednost Rumunije, ponovo promašila dosta prilika, pa je morala da se zadovolji remijem. Nerešen rezultat u međusobnom susretu u Lilu odgovarao bi i jednima i drugima, ali sumnjamo da će da idu na njega jer Trokolori pošto-poto moraju da poprave ukupan utisak, dok bi Švajcarska eventualnom pobedom osvojila prvo mesto u Grupi A. Opširnije OVDE

- U Lionu se sastaju Rumunija i Albanija. Albanci se posle ove utakmice gotovo sigurno vraćaju kući, ali ponosno. Debitant na najvećim takmičenjima i reprezentacija koja je doskora bila na marginama ostavila je snažan utisak; možda u njenim redovima nema fudbalera ekstraklase – golman Ertrit Beriša sklon je banalnim greškama, karijera kapitena Ljorika Cane je na zalasku, a defanzivni vezista Taulant Džaka još nije u potpunosti iskazao veliki talenat – ali kao ekipa su kompaktni i borbeni do fanatizma. Opširnije OVDE

 

BET INFO:

Ovo je pet najigranijih parova dana u MOZZART kladionicama

RUMUNIJA - ALBANIJA (tip 1, kvota 2,25)

SIRIJUS - LJUNGŠILE (tip 1, kvota 1,50)

ŠVAJCARSKA - FRANCUSKA (tip 2, kvota 2,00)

KORINTIJANS - BOTAFOGO (tip 1, kvota 1,45)

MARIJEHAMN - PS KEMI (tip 1, kvota 1,75)

LUDI TIKET, nedelja, 132.604 dinara: Bicikl je trenutno njegov - kvota 1.657,54 

 

ludi tiket

LUDI TIKET (-), nedelja, 673.723 dinara: Brazilci mu pomutili mozak

ludi tiket

BEJZBOL: Rezultate noćašnjih utakmica američke lige pročitajte OVDE.

KOPA AMERIKA: Sjani mečevi odigrani su u noći između subote i nedelje. Argentina je pregazila Venecuelu sa 4:1, a kompletan izveštaj možete da pročitate OVDE.

Takođe, ostaće za sva vremena zapisano da je Čile naneo istorrijski poraz Meksiku (7:0). O dešavanjima sa tog meča ČITAJTE OVDE.

Za početak - NAJAVA DANA

Poštovani čitaoci MOZZART Sporta, dobro došli u naš svakodnevni blog posvećen svim ljubiteljima sportskog klađenja u kome ćemo vas pravovremeno informisati o svim značajnijim događajima koji slede, ali i koji su završeni. Ponedeljak nije obično dan koji obiluje kvalitetnim utakmicama, ali oni pravi će uvek pronaći mečeve za igru.


tagovi

međunarodni fudbalkladioničarski danEvropaEURO 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara