""
""

FA KUP: Siti slavi Zabaletu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.01.13. | 15:43

Prva pobeda Građana na Britanija stadionu još od 1999. godine – 1:0

 

Mančester Siti je u osmini finala FA kupa! Golom Pabla Zabalete u 84. minutu Građani su savladali Stouk na njegovom terenu rezultatom 1:0 (0:0) i prošli u narednu rundu najstarijeg fudbalskog takmičenja na planeti.

Izabrane vesti

Loši vremenski uslovi i snegom prekriven Britanija stadion pretili su da ovaj meč bude odložen. Ipak, intervencijom klupske službe sneg je očišćen i utakmica je mogla da počne.

Siti je bio bolji rival u prvom  poluvremenu, ali ipak nije uspeo da postigne pogodak. Najbliži golu bili su u 20. minutu kada je David Silva sjajnom parabolom sa desne strane pogodio samo stativu. Samo nekoliko trenutaka kasnije kapiten Stouka Rajan Šoukros postigao je pogodak koji je opravdano poništen zbog ofsajda.  Menadžer Sitija Roberto Manćini bio je prinuđen da izvrši izmenu u 39. minutu kada je umesto povređenog Vensana Kompanija ušao Gael Kliši.


Stouk je imao dosta sreće na početku drugog poluvremena kad je sudija Hauard Veb propustio da pokaže možda čak i crveni karton Vilandu posle starta nad Raulom Garsijom. Na kraju je Irac prošao i bez žutog kartona uprkos startu sa dve noge direktno na Španca.

Pokušavao je Siti da probije odbranu Stouka, kružio oko gola, ali nije uspeo da stvori šansu. To je navelo Manćinija da sredinom drugog dela umesto srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova ubaci Aguera i time dodatno pojača napad, s obzirom da su Džeko i Tevez već bili u igri.

Ipak ono što nisu uspeli napadači jeste sjajni Pablo Zabaleta, koji je u 84. minutu pogodio gol domaćina i obezbedio plasman Sitija u narednu rundu.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaMančester SitiPablo ZabaletaPremijer ligaStouk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara