""
""

Faraon je postao Imperator! Lepotica El Šaravija, Spaletijeva Roma je kaznena ekspedicija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.16. | 19:57

Vučica pregazila Empoli uz majstoriju zimskog pojačanja za šestu uzastopnu pobedu

Bilo je potrebno vremena Lučanu Spaletiju da utegne Romu i da zbije redove, ali kada su igrači počeli da primenjuju ono što je italijanski strateg tražio od njih, postali su kaznena ekspedicija na Apeninina. Spaleti je osvojio dva boda u prva tri meča, ali je potom u Seriji A nanizao šest pobeda, od kojih je poslednja bila večerašanja protiv Empolija u gostima - 3:1.

Izabrane vesti

Roma igra mnogo bolji fudbal nego kod Garsije, postiže više i prima manje golova, pa sada treće mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona deluju kao prilično ostvariv cilj. Vučica je u prošlom kolu petardirala Palermo na Olimpiku, a večeras je u Toskani očistala lekciju Empoliju koji je ove sezone često bio kost u grlu favoritima.

Preporod Rome se poklopio sa dolaskom Stefana El Šaravija. Popularni Faraon prosto blista u Večnom gradu i večeras je sa dva gola bio kretaor trijumfa na Kastelaniju. Posebno je impresivan prvi gol kojim je u petom minutu otvorio vrata pobede gostima. Primio je loptu na skoro 30 metara od gola protivnika, a onda plasirkom poslao neodbranjiv projektil u same rašlje gola nekadašnjeg Rominog čuvara mreže Skorupskog.

Majstoriju Faraona je ubrzo devalvirao njegov saigrač Zukanović koji je poslao loptu u sopstvenu mrežu pošto se našao na pogrešnom mestu posle intervencije Ščensnog. Međutim, Roma se posle samo pet minuta vratila u vođstvo. Pjanićev ppokušaj iz slobodnjaka je izblokiran, ali se lopta odbila Bosancu na nogu i iz drugog pokušaja je matirao Skorpuskog. Tačku na trijumf je stavio El Šaravi drugim golom na meču pošto je nalateo na otpadak i rutinski pogodio praznu mrežu.

Od dolaska na pozajmicu iz Milana, El Šaravi je postigao četiri gola u šest prvenstvenih mečeva i pokazao se kao prvo pojačanje.

SERIJA A - 27. kolo

Subota:
Empoli - Roma 1:3 (1:2)
/Zukanović 22 autogol - El Šaravi 5, 74, Pjanić 27/

20.45: Milan - Torino

Nedelja:
12.30: Palermo - Bolonja
15.00: Karpi - Atalanta
15.00: Sampdorija - Frozinone
15.00: Kjevo - Đenova
15.00: Udineze - Verona
20.45: Juventus - Inter

Ponedeljak:
19.00: Sasuolo - Lacio
21.00: Fiorentina - Napoli 

(FOTO: Action images)


tagovi

Stefan El ŠaraviSerija ARomaMiralem PjanićLučano SpaletiItalijaEvropaErvin ZukanovićEmpoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara