"Rodžer Federer"
"Rodžer Federer"

Federer u polufinalu. Čeka li nas borba za titulu sa Nadalom?

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.01.17. | 10:58

Iskusni Švajcarac iskoristio ukazanu priliku i u tri seta savladao Mišu Zvereva koji je prethodno izbacio Marija. Za finale Australijan opena sa Vavrinkom

Rodžer FedererPoznat je i drugi polufinalista Australijan opena, a to je očekivano Rodžer Federer. Švajcarski maestro je u tri seta, prilično lako zaustavio zahuktalog nemačkog igrača ruskih korena, Mišu Zvereva sa 6:1, 7:5, 6:2. On će u polufinalu ukrstiti rekete sa sunarodnikom i velikim prijateljeim, Stenom Vavrinkom koji je prethodno, takođe u tri seta bio bolji od Žoa Vilfreda Conge.

"Čestitke Miši i porodici Zverev, zaista su uradili veliku stvar. Ja sam veom srećan, iskoristio sam sve prilike i eto me u polufinalu. Sada me čeka obračun sa Stenom koji će sigurno biti veoma napet. Ovo je jedan od njegovih omiljenih turnira, osvojio ga je 2014. i lako može to i sada da uradi", izjavio je as iz Bazela na kraju meča.

Izabrane vesti

Federer juri tu toliko željenu 18 grend slem titulu, koju čeka još od 2012. kada je slavio na Vimbldonu. Naravno, prvo mora da prođe Vavrniku, ali navijači i ljubitelji belog sporta širom sveta već "razmišljaju unapred" pa mnogi prognoziraju Fedeksovo finale sa Rafom što nije viđemo još od Rolan Garosa 2011. kada je slavio Španac. Bilo bi zaista izvanredno gledati i možda poslednji bljesak legendarnog rivalstva dva giganta svetskog tenisa koji su zajedno osvojili čak 31 grend slem titulu. Naravno, pre toga on mora da savlada Stena, a Nadal sutra Miloša Raonića, pa onda eventulano boljeg iz susreta između Davida Gofana i Grigora Dimitrova.

(foto: Action Images)


tagovi

Švajcarska 1Rodžer FedererRafael NadalNemackaMiša ZverevAustralijan openAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara