"Legenda: Ser Aleks Ferguson"
"Legenda: Ser Aleks Ferguson"

Ferguson brine zbog dolaska Klopa!

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.10.15. | 09:00

Legendarni menadžer Mančester Junajteda veliki je fan novog trenera Crvenih i veruje da će Nemac uspeti na Enfildu

Legenda: Ser Aleks Ferguson

Nekadašnji menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson našalio se da je zabrinut zbog Liverpulovog angažovanja Jirgena Klopa.

Izabrane vesti

Crveni su juče zvanično potvrdili dolazak 48-godišnjeg nemačkog trenera, koji je napustio Borusiju Dortmund u maju, a sa kojim su potpisali trogodišnji ugovor nakon smene Brendana Rodžersa

Klop je dobio zadatak da donese šampionsku titulu na Enfild u naredne četiri sezone, a Ferguson kaže da je zbog karaktera i ličnosti Nemac pun pogodak čelnika Liverpula.
“Njegovo angažovanje je dobar potez. Divim mu se. Poznajem ga jako dobro sa naših trenerskih susreta u Ženevi. Ima jak karakter, ozbiljan je čovek, tvrdoglav, ali i posvećen, a njegovi rezultati, karijera u Dortmundu koja je dostigla zvezde, pokazuju da će biti dobro pojačanje za Livepul. Ne volim što to moram da kažem, ali brinem se što je Klop postao trener Crvenih ”, izjavio je Ferguson.

Škot je napomenuo da Klop ne treba da prihvati da je izopšten iz odluke o dovođenju fudbalera i poručio je da Liverpul mora da mu veruje kada bude izlazio na transfer pijacu.
“Ako ne verujete svom menadžeru, zašto ste ga dovodili? Klop je čovek koji treba da odlučuje kakav tip fudbalera mu treba, na kojoj poziciji, sa kakvim karakteristikama. Menadžer to zna bolje od svih. Danas su se vremena promenila, svašta se događa po klubovima. Para vrti na sve strane, statisitika češće prodaje fudbalera, a predsednici to radije uzimaju u obzir nego mišljenje trenera, ali zašto mu dati posao ako ne može da odlučuje? Kada sednu za sto i angažuju menadžera, ne mogu da mu kažu 'Bićeš deo komisije'. To je pogrešan pristup i mislim da Jirgen Klop to sigurno neće prihvatiti”, zaključio je Ferguson

Pratite MOZZART i na Vajberu!

FOTO: Action Images


tagovi

ser Aleks Fergusonmeđunarodni fudbalLiverpulJirgen KlopBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara