""
""

Fešta na Munisipalu: Tuluz srušio šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.09.16. | 22:41

Domaćinu značajno pomoglo isključenje Orijea, ali i velika greška Tijaga Mote u završnici meča - 2:0

Gori Munisipal! Tuluz je bacio na kolena skupocenog šampiona Pari Sen Žermen i probio se na čelo tabele francuske Lige 1, koje najmanje do sutra uveče deliti sa vodećom Nicom - 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Gosti su u prvih 45 minuta imali apsolutnu kontrolu utakmice, u 25. minutu je veliku priliku imao Edison Kavani, a pritisak ka golu domaćin nije jenjavao do kraja prvog dela igre. Ipak, nije bilo konkretnog rezultata, pa se ubrzo sve promenilo.

Ključni trenutak utakmice u Tuluzu dogodio se na početku drugog poluvremena, kada je desni bek Svetaca Serž Orije zaradio drugi žuti karton zbog povlačenja Tojvonena u šesnaestercu, a potom Jan Bodiger sa bele tačke doveo domaćina u vođstvo.

Desetkovani gosti su na sve načine pokušavali da sa desetoricom igrača dođu makar do jednog boda, a onda kada su odlučili da krenu na sve ili ništa usledila je nova kazna.

Unaj Emeri je u 79. minutu odlučio da gurne Ogustana u vatru umesto Rabioa, a gotovo istog momenta usledila je kardinalna greška Tijaga Mote, koji je povratni pas gurnuo tačno pred noge Džimija Durmaza, a ovaj se stuštio pred gol Areole i postavio konačan rezultat ovog meča.

LIGA 1 - 7. KOLO:

Tuluz - Pari Sen Žermen 2:0 (0:0)
/Bodiger 48pen, Durmaz 79/

Subota:
17.00 Lorijan – Lion
20.00 Bordo – Kaen
20.00 Monpelje – Mec
20.00 Dižon – Ren
20.00 Monako - Anže

Nedelja:
15.00 Sent Etjen – Lil
17.00 Nansi – Nica
20.45 Marselj - Nant

(FOTO: Action images)


tagovi

TuluzSerž OrijePari Sen ŽermenLiga 1KavaniFrancuskaEvropaDžimi Durmaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara