"Kamerun"
"Kamerun"

FIFA častila pa suspendovala Kamerun

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.07.13. | 18:03

FIFA zbog administrativne greške Togoa dodelila možda presudna tri boda Kameruncima, ali ih odmah zatim suspendovala zbog mešanja politike u sport

KamerunKamerun je dobio ogromnu pomoć od FIFA pred poslednje kolo afričkih kvalifikacija za Mundijal, ali odmah zatim i suspenziju zbog mešanja politike u sport. Međunarodna fudbalska federacija registrovala je nedavno odigran meč Togo - Kamerun službenim rezultatom 0:3 i pored pobede domaćina  sa 2:0. Naime, vezista Marselja Aleksis Romao igrao je za Togo iako zbog parnih kartona nije imao pravo nastupa.

Ovaj administrativni propust najviše je pogodio Libiju, koja juri debitantski nastup na Mundijalima. Libijci će sad u odlučujući meč protiv Kameruna u Jaundeu, koji se igra 6. septembra, ući sa bodom zaostatka. To praktično znači da će morati da jure pobedu na strani, dok će Nepobedivim lavovima biti dovoljan remi.

Izabrane vesti

Ipak, moguće je da taj meč neće biti odigran, jer je FIFA susperndovala je na neodređeno vreme Kamerun zbog mešanja vlade u rad fudbalskog saveza. Kamerunskoj federaciji ostaje dva meseca da se izbori za skidanje suspenziji ili će iz ove grupe, u kojoj se ne zna ko pije a ko plaća,  u baraž za Svetsko prvenstvo otići Libija.

Togo je ranije ostao bez prilike da se domogne prvog mesta i odlučujućih okršaja za odlazak u Brazil. Ta selekcija se ovom odlukom FIFA pridružila Burkini Faso, Ekvatorijalnoj Gvineji, Etiopiji, Sudanu i Gaboni koji su takođe gubili mečeve zbog administrativnih propusta.

(FOTO: Action images)


tagovi

Kamerunkvalifikacije za svetsko prvenstvoLibijareprezentativni fudbalTogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara